hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bor Şeker Fabrikası ihalesinde kazanan belli oldu

    Bor Şeker Fabrikası ihalesinde kazanan belli oldu
    expand

    Niğde Bor şeker fabrikasının satışı için ihale bugün gerçekleştirildi. Gerginlikle başlayan ihalenin ilk turunun ardından açık artırma bölümünde Doğuş Çay ile Kayseri Şeker yarıştı. En yüksek teklifi veren Doğuş Çay 336 milyon lirayla kazandı. Saat 17.00'de Kırşehir fabrikası için ihale yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıntılar birazdan...

    Salonda gerginlik 

    Salona CHP'li yönetici ve milletvekilleri alınmak istemedi. Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, CHP'lilere ihaleyi sağlıksız hale getirdiklerini söyleyince, vekiller "Neyi kimden gizliyorsunuz? Bizim gelmemiz sizi neden rahatsız etti? Biz mi ihaleyi sağlıksız hale getiriyoruz?" dediler.

    Şeker Fabrikası ihalesinde önemli gelişme

    Salonda CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal,CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, CHP Parti Meclis üyesi Semra Dinçer ile Niğde ve Kırşehir'den hem partililer hem de çiftçiler yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; "Şeker vatandır, vatan satılamaz" diyerek ihaleyi protesto etti. Ağbaba; "Bu ihale hukuksuzdur, kimse gelmesin diye saat 11.00'de duyurdunuz. Ama biz 2019'da bunu bu fabrikaları yeniden devletleştireceğiz dedi. CHP'li vekillerin dışarı çıkmasının ardından ihaleye devam edildi. İlk turda Bor Şeker Fabrikası için kapalı zarflarla teklifler alındı. En yüksek teklif 175 milyon 500 bin TL olarak açıklandı. İkinci tura geçildi.

    İŞTE TEKLİF VERENLER

    İş Kaya İnşaat Anonim Şirketi
    Tüzünler Tarım Ürünleri Anonim Şirketi
    Erser Grup-Sterk Ortak Girişimi
    Bergiz Anonim Şirketi
    Doğuş Yiyecek İçecek Üretim Anonim Şirketi
    Kayseri Şeker Anonim Şirketi
    Mutlucan Tuz Madencilik
    Albayrak Turizm Seyahat Anonim Şirketi

    Duyuruda belirtilmedi

    ÖİB duyurusuna göre Bor Şeker Fabrikası için saat 16.00'da; Kırşehir Fabrikası için de saat 17.00'de nihai pazarlık görüşmesi yapacaktı. Ancak ihalenin kamuoyuna, canlı yayınlara açık olup olmadığı da duyuruda belirtilmedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow