hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'de de 29 mağazası bulunan dünya markası iflas ediyor

    Türkiyede de 29 mağazası bulunan dünya markası iflas ediyor
    expand

    ABD merkezli dünyanın en ünlü moda perakendecilerinden biri olan Nine West borcunu yapılandırmak için iflas koruma talebinde bulundu. Türkiye'de 9 ilde 29 mağazası bulunan şirketin borcu 1.5 milyar dolar tutarında.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'li merkezli dünyaca ünlü moda perakendecisi Nine West, BBC'nin haberine göre borçlarını yapılandırmak üzere iflas koruma başvurusunda bulundu. 1.5 milyar dolar tutarındaki borçlarını yapılandırma yolunda adım atan Nine West, 300 milyon dolar civarında DIP finansmanı aldı. Şirket bu süreç içinde çalışmalarına devam edecek.

    Bolu'da gece yarısı korkutan deprem

    ABD'li şirket talip oldu

    Şirketi satın almayı düşündüğü ifade edilen şirketlerin arasında yine ABD'li Authentic Brands yer alıyor. Henüz şirketten Nine West için teklif çıkmadı. Nine West, 2014 yılında 2.2 milyar dolar karşılığında Sycamore bünyesine geçmişti. Şirketin şu anda toplam varlıkları 500 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında.

    Nine West CEO'su Ralph Schipani; bu kararın doğru adım olduğunu belirtirken, güçlü, karlı, giyim, mücevher ve jean işlerinde çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. 1978 yılında New York'ta kurulan Nine West, özellikle ayakkabı ve çantalarıyla ön plana çıkyor. 78'den fazla ülkede yer alan Nine West, 1997'den beri de Türkiye'de bulunuyor. Nine West, Türkiye'de Landmark International tarafından temsil ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nine West'in şu anda İstanbul başta 9 ilde toplam 29 mağazada faaliyet gösteriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow