hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UBS yüksek faiz oranları sayesinde kârını katladı

    UBS yüksek faiz oranları sayesinde kârını katladı
    expand

    UBS, daha yüksek faiz oranlarından destek aldığı geçen yılın dördüncü çeyreğinde 1,7 milyar dolar net gelir bildirdi ve 2022′de tüm yıl kârını 7,6 milyar dolara çıkardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UBS dördüncü çeyrek kârı piyasa beklentilerini aştı. İsviçreli bankacılık devi, söz konusu dönemde 1,7 milyar dolar ve 2022 tamamında da 7,6 milyar dolar net gelir açıkladı.

    Banka, zayıf müşteri faaliyeti nedeniyle gelirlerinde düşüş bildirdi ve önünde “belirsiz” bir yıl olacağı konusunda uyarıda bulundu.

    Analistler, Refinitiv verilerine göre, UBS’nin dördüncü çeyrekte 1,3 milyar dolar ve yıl için 7,3 milyar dolar net gelir bildirmesini bekliyorlardı.

    Bankanın Küresel Varlık Yönetimi birimi, yüksek faiz oranlarının ardından artan mevduat marjları göz önüne alındığında, dördüncü çeyrekte net faiz gelirinde yıla göre yüzde 35 arttı.

    Bireysel ve Kurumsal Bankacılık bölümü de aynı dönemde, yüksek faiz oranları ve kredi gelirlerinin bir sonucu olarak net faiz gelirinde yıllık yüzde 21′lik bir artış kaydetti.

    İleriye bakıldığında, İsviçreli borç veren, 2023′ün ilk çeyreği için gelirlerin, daha yüksek müşteri faaliyeti ve faiz oranlarının yanı sıra Asya’daki Covid-19 kısıtlamalarının hafifletilmesinden “olumlu etkileneceğini” söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bununla birlikte, merkez bankası faaliyetini piyasa oynaklığı için potansiyel bir katalizör olarak göstererek, ekonomik görünüm hakkında daha geniş bir temkinli davrandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow