hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uluslararası Enerji Ajansı Rusya’nın petrol üretiminin düşeceğini tahmin etti

    Uluslararası Enerji Ajansı Rusya’nın petrol üretiminin düşeceğini tahmin etti
    expand

    Uluslararası Enerji Ajansı, küresel petrol talep tahminlerini yukarı yönlü revize ederken Rusya'nın petrol üretimini Avrupa Birliği'nin ithalat yasağının devreye gireceği önümüzdeki yıl için yüzde 20 düşeceği tahminini paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) bu sene için petrol talep tahminini artırdı. Yukarı yönlü revizede Orta Doğu ve Avrupa’dan gelen talebin etkili olduğu ifade edilirken Rusya’nın üretimine ilişkin tahminlerse aşağı yönlü güncellendi.

    UEA raporunda Rusya'da üretimin bu aydan itibaren kademeli olarak düşeceğini, ambargoların devreye girmesiyle düşüşün hızlanacağını söyledi.

    AB'nin Rusya'dan petrol ithalat yasağının aralık ayında devreye girmesi bekleniyor. UEA’ya göre Rusya'nın petrol üretimi 2023’te yüzde 20 düşecek.

    KÜRESEL TALEP TAHMİNİ YUKARI ÇEKİLDİ

    UEA sıcak doğalgazdaki sert yükseliş nedeniyle petrol kullanımına dönüş olacağı beklentisiyle bu yıl için küresel petrol talep tahminlerini yukarı yönlü revize etti.

    Bazı ülkelerin enerji üretiminde doğalgazdan petrole geçmesi nedenine dikkat çeken Paris merkezli kurum, aylık olarak yayımladığı raporunda 2022 yılı için günlük petrol talep tahminini 380 bin varil artırarak 2.1 milyon varile yükseltti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow