hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Xiaomi'nin Küresel Başkan Yardımcısı Manu Kumar Jain şirketten ayrıldı

    Xiaominin Küresel Başkan Yardımcısı Manu Kumar Jain şirketten ayrıldı
    expand

    Manu Kumar Jain, dokuz yıllık ortaklıktan sonra Çinli bir akıllı telefon şirketi olan Xiaomi'den ayrıldığını duyurdu. Jain, Xiaomi Group'un Küresel Başkan Yardımcısıydı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Xiaomi Group'un Küresel Başkan Yardımcısı Manu Kumar Jain, şirketten ayrıldığını duyuran bir tweet paylaştı.

    Jain, "Hayatta değişmeyen tek şey değişim! Son 9 yılda o kadar çok sevgi aldığım için şanslıyım ki bu vedayı bu kadar zorlaştırıyor. Hepinize teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

    Jabong'un eski kurucu ortağı, 2013 yılında Xiaomi Hindistan'a katıldı. Çinli firma üreticisinin Hindistan tarayıcı hükümeti altında olduğu bir zamanda, 2021'de akıllı telefon şirketinin küresel Başkan Yardımcısı oldu. İcra Müdürlüğü, döviz kurallarını ihlal ettiği iddiasıyla Jain ve Xiaomi'yi soruşturuyor.

    Jain'in ayrılışı, Xiaomi Hindistan'ın Baş İşletme Sorumlusu Raghu Reddy'nin yeni fırsatlar peşinde koşmak için şirketten ayrılmasından bir ay sonra gerçekleşti.

    Geçen yılın Ekim ayında, Xiaomi Corp, Hindistan'daki finansal hizmetler işini, lansmanından üç yıldan kısa bir süre sonra durdurdu. Şirket, Mi Pay ve Mi Credit uygulamalarını yerel Play Store'dan ve ülkedeki kendi uygulama mağazasından kaldırdı. Kullanıcıların ülkenin UPI ödeme ağında işlem yapmasına izin veren Mi Pay, NPCI'nin onaylı UPI uygulamaları listesinden de kaldırıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow