Yabancıdan tahvilde üç ay sonra çıkış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, yurt dışında yerleşik kişiler 679,5 milyon dolarlık tahvil sattı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Bu satış, 26 Mart 2021 tarihinden bu yana en büyük çıkış olarak kaydedildi ve seçim sonrası tahvil piyasasında görülen ilk büyük çıkış oldu.
Aynı hafta içerisinde yurt dışında yerleşik kişiler 227,8 milyon dolarlık net hisse senedi satışı gerçekleştirdi. 21 Haziran itibarıyla 40 milyar 622 milyon dolar olan yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi stoku, 28 Haziran'da 39 milyar 759,4 milyon dolara düştü.
Bu dönemde yurt dışında yerleşik kişilerin Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) stoku 11 milyar 132,3 milyon dolardan 10 milyar 500,3 milyon dolara, Özel Sektör Tahvilleri (ÖST) stoku ise 396,8 milyon dolardan 388,9 milyon dolara geriledi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Altını geride bıraktı! 6 dev bankadan gümüş için çarpıcı tahmin

Altında zirve tahmini değişti: RBC'den 5.300 dolarlık senaryo

Petrol fiyatları son 3 haftanın en düşük seviyesinde

SON DAKİKA | Dev bankadan altın için 5.200 dolar tahmini! Tarih de verdi

ABD ve Japonya'dan 'tarihi' yen müdahalesi! İşte yıllar sonra gelen ortak hamlenin perde arkası...

