hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yellen: Küçük bankaları korumaya hazırız

    Yellen: Küçük bankaları korumaya hazırız
    expand

    ABD Hazine Bakanı Yellen, banka mevduatlarını korumaya kararlı olduklarını, daha fazla önlem alınması gerektiğini söylerken "Küçük bankaları korumak için müdahaleye hazırız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, "Bankacılık sistemi, düzenleyici kurumların güçlü önlemlerinin ardından istikrar kazanıyor. Ancak daha küçük kurumlar daha fazla bulaşma tehdidi oluşturan mevduat akınlarına maruz kalırsa, banka mevduat sahiplerini korumak için daha fazla adım atılması gerekebilir." dedi.

    Amerikan Bankalar Birliği konferansında konuşan Yellen, hükümetin başarısız bankalardaki sigortasız mevduatları korumak ve yeni Fed likidite tesisleri oluşturmak için attığı adımların, "mevduat sahiplerinin garanti altına alınmasını sağlamak için gerekli adımları atma kararlılığını gösterdiğini" söyledi.

    Yellen, Hazine tarafından yayınlanan sözlerinde, "Attığımız adımlar, belirli bankalara veya banka sınıflarına yardım etmeye odaklanmadı. Müdahalemiz, daha geniş ABD bankacılık sistemini korumak için gerekliydi." dedi.

    ABD Hazine Bakanı, "Ve daha küçük kurumlar, bulaşma riski oluşturan mevduat akışlarına maruz kalırsa, benzer eylemler garanti edilebilir." diye ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow