hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Budizm Nedir, Neleri Savunur? Budiist Kimlere Denir?

    Budizm Nedir, Neleri Savunur Budiist Kimlere Denir
    expand

    Hindistan'da doğmuş olan ve günümüzde 500 milyondan fazla inananı olan bir dini inanç Budizm olarak öne çıkar. Özellikle de zaman içerisinde Güneydoğu ile beraber Doğu Asya'ya kadar uzanmış olan geniş bir alanda yer alan bir dini inançtır. Aynı zamanda farklı bakış açılarına bağlı olarak din ve felsefe şeklinde bilinir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hayatta yer alan Izdırap, tatminsizlik ve acının kaynaklarını açıklamak suretiyle bunları gidermek için yollar gösteren bir inanç şeklinde ifade edilir. Günümüzde pek çok farklı meditasyonu olan, güçlü tarihi bulunan en önemli dinlerden biri olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda buna inanan ve bunun öğretilerini yayan kişiler olarak da Budist şeklinde bilinmektedir.

    Budizm Nedir?

    Bugün dünya çapında 500 milyondan fazla inananı bulunan, Hindistan'dan başlamak suretiyle Güneydoğu ile Doğu Asya'ya kadar uzanan dini bir inançtır. Genel olarak din ile beraber aynı zamanda felsefi yapıyı ele almış bir bütün şeklinde anlatmak mümkün. Çünkü Budizm dendiği zaman hayatı en sade ve en sakin şekilde, doğru öğretiler altında yaşamak biçiminde ön plana çıkar.

    Dünyanın hırslarından uzaklaşmak, tatminsizlikten ve acılardan kurtulmak ya da bunlara karşı mücadele ederek yollar aramak biçiminde ön plana çıkar. Üstelik hala her geçen sene daha fazla inanan kitlesi kazanan bir dini inanç olduğunu söylemek mümkündür.

    Budizm Nedir, Neleri Savunur Budiist Kimlere DenirBudizm Neleri Savunur?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Budizm Özellikle 5 farklı ilkesi ile birlikte öne çıkan dünya çapındaki en önemli dini inançlar içerisinde gelmektedir.

    - Can almaktan kaçınmak

     - Hırsızlık yapmamak

     - Yalan söylemekten kaçınmak

     - Cinsel suistimalden kaçınmak

     - Sarhoş edici olan maddelerden uzak kalmak

    Bu şekilde 5 temel felsefe ve ilkesi ile birlikte Budizm ön plana çıkar. Aynı zamanda acı ve tatminsizlik ile birlikte ızdırabın kaynaklarını açıklamak, bunlardan kurtulmak için yol aramak olarak değerlendirilir.

    Budist Kimlere Denir?

    Budizm dininde olan ve bu inancı benimseyen kişi veya kişiler Budist olarak ifade edilir. Aynı zamanda bu kişiler Budizm üzerinden öğretilerini dünya çapında yaymaya çalışır. Tabii bununla beraber Budizm öğretilerini ve inancını da benimseyerek yaşarlar. Milattan önce 563 ve 483 yılları arasında, günümüzde Buddha olarak bilinen Siddhrtha Gautama tarafından kurulmuş bir dini inançtır.

    Her ne kadar günümüzde Hindistan'da zaman içerisinde gücünü kaybetmiş olsa bile, Güneydoğu Asya ile birlikte uzak doğuda hala önemli bir etkiye sahip olduğunu söylemek mümkün. Hatta şu an için dünya çapında 500 milyon kadar Budizm inancı taşıyan Budistler olduğunu söylemek gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Budizm Anlayışı Nedir?

    Katı riyazetten ve aşırı dünya birleşmeden uzak kalmak, Bir orta yol takip etmek suretiyle bunun neticesinde hakikate ulaşmak Budizm anlayışını taşır. Özellikle dünyanın getirdiği tüm hırslardan uzaklaşmak, tatminsizlik ve ızdırap ile acıdan uzaklaşarak buna yol bulmak şeklinde önemli bir felsefeye de sahiptir.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow