hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sufi Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Sufi Kime Denir?

    Sufi Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Sufi Kime Denir
    expand

    Sufi sözcüğü eski yıllara göre daha az bir kullanıma sahip olmasıyla bilinir. Çünkü Sufi gibi sözcükler eski dönemlerde daha yaygın şekilde bir kullanıma sahiptir. Tabi bu sözcüğün merak konusu olması da gayet normaldir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Buna göre Sufi sözcüğünün bir inanç olduğunu görmek mümkündür. Yani Sufilik kavramı dikkat çekici bir yaşam tarzını niteler. 

    Sufi Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

    Sufi, inancı sağlam olan ve Allah yolunda ilerleyen kişiler için tercih edilen bir kelimedir. Bu kelimeyi TDK ile açıklamak gerekirse şu ifade karşımıza çıkar;

    - Yoğun şekilde ibadet eden kimseler, 

    - Mutasavvıf.

    Sufi Kime Denir?

    Sufi olarak nitelenen kişiler ibadetlerini daha inançlı bir şekilde yaparlar. Ayrıca bu kelime mutasavvıf olarak da bilinmektedir. Yani Sufiler yoğun bir şekilde ibadet yapmaları ile tanınırlar. Buda sağlam inançları olduğunu gösterir.

    Sufi Bakış Açısı ve Özellikleri Nelerdir?

    Sufiler manevi inancın tatmininden büyük bir mutluluk duyarlar. Bunun için bu kişiler için manevi huzur her şeyden önce gelir. Ayrıca Sufiler için hayatın daha anlamlı geçtiğini söylemek mümkündür. Yani bu inanca sahip olanlar hatalarını ve günahlarını kolayca fark etme yetisine sahiptirler. Amaçları ise daha çok amel işlemek ve hayırlı bir insan olmaktır. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En bilinen Sufiler ise Yunus Emre ve Mevlana şeklindedir. Zaten onların yaşayış tarzlarına bakıldığında Sufilik hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür. Bu kişiler çevreleri içinde iyilik yapmayı ve hayırlı birer insan olmayı arzu ederler. Bundan dolayı Sufilik inancı son derece yaygın olarak sürmüştür. 

    Sufi Sözcüğünün Kökeni

    Sufi sözcüğü köken olarak Arapça olarak bilinir. Bu Arapça kökenli sözcüğün dilimize geçmesi ile kullanımı artmıştır. Zaten dilimize geçmiş olan birçok Arapça kelime vardır ve bu kelimeleri birçok yerde kullanmak mümkündür. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow