hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lexus’un Elektrikli SUV’u UX 300e Türkiye’de Satışa Sunuldu

    Lexus’un Elektrikli SUV’u UX 300e Türkiye’de Satışa Sunuldu
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

     Lexus, yüzde 100 elektrikli SUV modeli UX 300e’yi Türkiye’de satışa sundu. 

     

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lexus markasının ilk tam elektrikli modeli olan UX 300e, 1 milyon 750 bin TL’den başlayan fiyatlarla Lexus bayilerindeki yerini alırken aynı zamanda online.lexus.com.tr adresinden de online olarak rezervasyona açıldı. Ayrıca Lexus UX 300e satın alanlar kullanıcılara, ev tipi şarj ünitesi de hediye ediliyor.Lexus’un C-SUV modeli, estetik tasarımı, konforu, yüksek işçilik kalitesini, performansı ve verimliliği bir arada sunarak yüzde 100 elektrikli keyfini yaşatıyor. Lexus UX 300e’de kullanılan yeni batarya sistemi ile ideal bir menzile sahip yeni model, aynı zamanda yüksek sürüş deneyimi ve rafine bir sürüşle birlikte Lexus Sürüş İmzası’nın elektrikli halini sunuyor.

    Tek şarjla 440 km menzil sunan UX 300e, 150 KW (204 PS) güç ve 300 Nm tork değerlerine sahip. Sürüş deneyimini daha ileriye taşımak adına elektrik destekli direksiyon ve süspansiyon sisteminde değişiklikler yapılarak daha dinamik bir sürüş elde edildi. Aynı zamanda gövde rijitliği artırılan UX, tabana konumlandırılan bataryaların getirdiği düşük ağırlık merkeziyle birlikte eğlenceli bir sürüş sunuyor. UX modeli, daha iyi ses yalıtımıyla birlikte daha da sessiz hale getirildi ve Lexus’un kendine has sessizliğini yansıtıyor.

    Lexus’un Elektrikli SUV’u UX 300e Türkiye’de Satışa Sunuldu

    100 km'ye 7.5 saniyedeçıkıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Verimli ve performanslı sürüşüyle de öne çıkan UX 300e, 0-100 km/s hızlanmasını yalnızca 7.5 saniyede tamamlıyor. 72.8 kWs’lik lityum iyon bataryası, 50 kW DC şarj gücüyle birlikte 1 saat 20 dakikada yüzde 80 kapasiteye kadar şarj edilebiliyor. Lexus, tüm otomobillerinde olduğu gibi elektrikli UX 300e’de de kusursuz güvenilirliğiyle dikkat çekiyor. UX 300e, 4.495 mm uzunluğu, 1.840 mm genişliği, 1545 mm yüksekliği ve 2640 mm aks aralığıyla birlikte geniş bir yaşam alanı sunuyor. Ayrıca 486 litrelik bagaj hacmiyle birlikte bir SUV’un pratikliğini de sağlıyor.

    Online rezervasyon ile alınabiliyor

    Lexus UX 300e müşterileri, Ankara, İstanbul ve İzmir’de yer alan Lexus bayilerinden aracı test edip satın alabilecekler. Bununla birlikte müşteriler online.lexus.com.tr adresine girerek istedikleri versiyona, renge ve özelliklere sahip UX 300e modeline anında online olarak rezervasyon yapabiliyorlar. Çok kısa sürede araçlarını rezerve edebilecek müşteriler, 50.000 bin TL kaparo bedelini kredi kartıyla ödeyerek Lexus’un ayrıcalıkla dünyasına katılmak için ilk adımı atabilecekler.

    Ardından UX 300e modelini diledikleri bayiden, araç bedelinin geri kalanını ödeyerek teslim alabilecekler.Lexus’un yeni elektrikli modeli UX 300e, Türkiye’de Executive ve Exclusive olmak üzere iki donanım seviyesiyle satışa sunuldu. Her versiyonda da zengin donanımlar yer alan UX 300e’nin Executive versiyonu 1 milyon 750 bin TL ve Exclusive versiyonu 1 milyon 920 TL’den başlayan fiyatlarla kullanıcılarla buluşturuldu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow