hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziantep sahur vakti! 14 Mart 2024 Gaziantep imsakiyesi! Bugün Gaziantep'te iftar ve sahur saati kaçta? Gaziantep iftar vakti ne zaman?

    Gaziantep sahur vakti 14 Mart 2024 Gaziantep imsakiyesi Bugün Gaziantepte iftar ve sahur saati kaçta Gaziantep iftar vakti ne zaman
    expand

    Gaziantep imsakiye 2024 sayfasında oruç saatleri ile ilgili tüm bilgiler paylaşıldı. Gaziantep imsak vakti ile oruca başlayacak olan kişiler Ramazan ayı boyunca cnnturk.com/ramazan sayfasından ezan saatlerini sorgulayabiliyor. Peki Gaziantep için sahur vakti ve Gaziantep için iftar vakti saat kaçta? İşte 2024 Gaziantep Ramazan İmsakiyesi ve Gaziantep sahur saatleri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan ayı boyunca bu yıl da Gaziantep iftar ve imsak vakitleri cnnturk.com/ramazan namaz vakitleri ve imsakiye sayfasında olacak. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın imsakiye verileri esas alınarak hazırlanan sayfada gün gün orucun ne zaman başladığı ve ne zaman sona erdiği bilgisi yer alacak. İstenilen il seçilerek o ile ait vakitlere ulaşılabilecek ve sorgulama yapmak için ilin ismini değiştirmek yeterli olacak. İşte Gaziantep sahur saatleri...

    Gaziantep İMSAKİYE 2024

    Güneş’in her ilde farklı saatlerde doğup batması nedeniyle iftar ve imsak vakitleri illere özel olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirleniyor. İmsakiye sayfası üzerinden açıklanan bu verilerle orucun ne kadar süreceği kolaylıkla hesaplanabiliyor.

    Gaziantep (SAHUR) İMSAK VAKTİ SAAT KAÇTA?

    İl genelince oruç tutacak olan kişiler imsak vakti ile oruçlarını tutmaya başlayacak. Bugün imsak vakti, 14 Mart 2024 Perşembe günü saat 05:16 olarak açıklandı. 

    Gaziantep İFTAR VAKTİ SAAT KAÇTA? (Gaziantep İFTAR SAATİ)

    Niyetlerini ederek oruç ibadetlerini başlatan kişiler iftar saatinde ise oruçlarını açacaklar. İl genelinde oruçlar 14 Mart 2024 Perşembe günü saat 18:44'te açılacak.

    Gaziantep İMSAKİYESİ VE 81 İL İMSAKİYESİ

    Oruca nasıl niyet edilir? 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oruca niyet etmek, Ramazan ayında veya diğer zamanlarda tutulan oruçlar için önemli bir adımdır. Niyet, orucun başlangıcından önce, genellikle sahur vaktinden önce veya sahur sırasında yapılır. Oruca niyet, kişinin içinden geçirdiği veya dilinden dökülen bir niyettir. Oruca niyet ederken “niyet ettim, niyet eyledim Allah rızası için bugünkü orucu tutmaya” denilebilir.

     


    İlk iftar ve sahur saatleri...

    Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazanın ilk orucu için 1O Mart'ı 11 Mart'a bağlayan gece sahura kalkılacak ve ertesi gün ilk iftar yapılacak.
    Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Gürhan Eren, yaptığı açıklamada, ramazanın başlayacağı 11 Mart Salı ilk imsakın Iğdır'da saat 04.52'de, son imsakın Çanakkale'de saat 06.02'de olacağını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow