hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Oruçluyken rüyalanmak! Gusül gerektirir mi? Uykuda ihtilam olmak orucu bozar mı? Rüyalanmak gusül abdesti gerektirir mi? Rüyalanmak orucu bozar mı?

    Oruçluyken rüyalanmak Gusül gerektirir mi Uykuda ihtilam olmak orucu bozar mı Rüyalanmak gusül abdesti gerektirir mi Rüyalanmak orucu bozar mı
    expand

    Uykuda cünup olmak orucu bozar mı? sorusu gündemde… 11 ayın sultanı Ramazan ayında çeşitli ibadetler yapılmaktadır. Müslüman alemi Ramazana ayında oruç tutar ve oruç tutmak için sahura kalkmaktadır. Sahur sırasında birçok insan çeşitli konuları merak eder. Oruçluyken dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. Orucun maneviyatına zarar verecek pek çok durum olmaktadır. En çok merak edilen konular arasında ise Mezi, meni gibi zevk suyu abdest bozar mı? soru kalıpları araştırılıyor. Rüyalanmak orucu bozar mı? sorusu merak edilen bir konudur. Peki ama oruçluyken rüyalanmak gusül gerektirir mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birçok insan sahurunu gece uyku öncesi yapmaktadır ve uyumaktadır. Ayrıca sahur için imsak vaktinden önce uyanıp sahur yapılmaktadır. Her iki durumda da insanlar cinselliğe yönelik soruları merak ediliyor. İhtilam olmak orucu bozar mı? Bilerek ya da bilmeyerek vücuttan çıkan zevk suyu orucu bozar mı? sorusu merak ediliyor. Ayrıca insanlar, gusül gerektiren durumlar nelerdir? sorusunu sorguluyor. İşte cünüp olmak ya da cünüp olduğu halde oruca niyet edilir mi? sorusunun yanıtı…

    Oruçluyken cünüp olmak ya da ihtilam olmak orucu bozar mı?

    Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu eski Üyesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi Toplumsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (İAÜ- TARMER) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Saim Yeprem, Ramazan ayıyla ilgili en çok merak edilen soruları cnnturk.com okurları için cevapladı.

    GUSÜL GEREKTİREN DURUMLAR

    Diyanet’e göreyse Oruçlu iken rüyada ihtilam olmak orucu bozmaz, gusletmeyi geciktirerek cünüp olarak sabahlamak da oruca bir zarar vermez (el-Fetâva’l-Hindiyye, I, 220). Ancak guslü sabah namazı vaktinin çıkmasına kadar ertelemek günahtır. Çünkü bu durumda namaz terk edilmiş olur (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 372). Nitekim Hz. Peygamberin (s.a.s.) Ramazanda imsaktan sonra sabah namazı vakti içinde yıkandıkları bilinmektedir (Buhârî, Savm, 25).

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow