hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merhamet İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-I Kerim'de Merhamet Hakkındaki Tüm Ayetler...

    Merhamet İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-I Kerimde Merhamet Hakkındaki Tüm Ayetler...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Merhamet, empati ve şefkat duyguları ile yakın bir duygudur. Kur'an-ı Kerim'de de merhamet ile ilgili birçok ayet bulunur. Peki, Kur'an-ı Kerim'de merhamet ile ilgili olan ayetler neler ve bu ayetlerin Türkçe meali nedir? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merhamet İle İlgili Ayetler ve Mealleri...

     'Sizi yer yüzünün halifesi yapan, size verdikleri konusunda sizi denemek için kiminizi kiminizden üstün kılan odur. Şüphesiz ki Rabbin cezası çabuktur ve gerçekten o bağışlayan, merhamet edendir.' (En'am suresi 165. ayet)

     'Fakat bundan sonra tevbe edip yola gelenler başka. Çünkü Allah (cc) çok merhametli ve bağışlayıcıdır.' (Al-i İmran suresi 89. ayet)

     'İşte bu, bizim size indirmiş olduğumuz mübarek kitaptır. Buna uyun ve Allah'tan (cc) korkun ki o da size merhamet etsin.' (En'am suresi 155. ayet)

     'Rabbinizden bağışlanma dileyin ve ona tevbe edin. Muhakkak ki Rabbim çok merhametlidir ve müminleri de çok sever.' (Hud suresi 43. ayet)

     Kuran-ı Kerim'de Merhamet Hakkındaki Tüm Ayetler...

    'Ne zaman ki yaptıklarından pişmanlık duyup başları ellerinin arasına düşürüldü ve kendilerinin gerçekten saptıklarını görünce 'Eğer Rabbim bize merhamet etmezse ve bizi bağışlamazsa kesin hüsrana uğrayan kişilerden olacağız.' dediler. (Araf suresi 149. ayet)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'Umulan odur ki, Rabbiniz size merhamet eder de siz bozgunculuğa geri dönerseniz, biz de sizi cezalandırmaya ve aşağılık kılmaya geri döneriz. Biz, cehennemi kafirler için kuşatma yeri olarak kıldık.' (İsra suresi 8. ayet)

    'Görmedin mi, Allah (cc), denizde onun emri ile akıp giden gemileri ve yerdekileri, sizin yararınıza verdi. Ve onun izni olmadığı sürece göğü yerin üzerine düşmekten de alıkoydu. Şüphesiz ki Allah (cc) insanlara karşı çok merhametli ve şefkatlidir.' (Hac suresi 65. ayet)

    'Çünkü gerçekten benim kulum olan bir grup: 'Rabbim, iman ettik, sen bize merhamet et ve bizi bağışla, sen merhamet edenlerin en hayırlısısın, derlerdi.' (Mü'min suresi 109. ayet)

     Merhamet Nedir?

     Merhamet, şefkat kelimesi ile yakın anlamlıdır ve başkasının duyduğu üzüntünün aynısını hissedebilmek anlamına gelir. Birçok yazar ve düşünüre göre merhamet insani bir duygudur ve insanlarda olmalıdır. Empati kavramı ile de açıklanabilen merhamet, başkasının yaşadığı acıyı kalbinde hissetmek demektir.

     Merhametli Biri Nasıl Olur?

     İnsani bir değer ve kavram olan merhamet, özgünde bir acıma ya da empati duygusunu barındırmaktadır. Her alanda olumlu tutan, insanları iyiliğe ve doğruluğa yönlendiren pozitif bir duygu olarak da kabul edilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Merhametli olan insanlar zorda olan insanları anlayan, kötü durumda olan kişilere yardım elini uzatan insanlardır. Acısı olan insanlarla aynı acıyı hissetmek ve onlarla beraber üzülebilmek de merhametli insanların özellikleri arasındadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow