hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1 Yumurta Besin Değeri: 1 Yumurta Kaç Kalori?

    1 Yumurta Besin Değeri: 1 Yumurta Kaç Kalori
    expand

    Özellikle spor yapanlar için yumurta düzenli olarak tüketilmesi gereken en önemli Besin kaynakları arasında yer alır. Çünkü başta protein olmak üzere kasları güçlendirmek amaçlı birçok vitamin ve mineral barındırmaktadır. Hem sarısı hem beyazı ile birlikte doğal ve sağlıklı besin kaynakları içerisinde bulunur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elbette kalori üzerinden de dengeli ve düzenli tüketilmesi büyük öneme sahiptir. Bu doğrultuda 100 gram üzerinden alındığında yumurta 155,1 kcal sağlar. 1 adet yumurta ise 50 gram kadar gelir ve 72 kaloridir. Gün içerisinde ortalama 1 ya da 2 tane tüketmek vücuda sağladığı katkı noktasında önemlidir.

    1 Yumurta Besin Değeri: 1 Yumurta Kaç Kalori?

    Kırmızı et ve beyaz et üzerinden alınabilecek birçok besin değeri yumurta üzerinden elde edilebilir. Bu sebepten dolayı sporcular başta olmak üzere diyet ve sağlıklı yaşamak isteyenler için önemli yere sahiptir. Bu doğrultuda 100 gramı ise yumurtanın 155,1 kcal sağlaması ile öne çıkmaktadır. Aynı zamanda bir adet yumurta yeni 50 gram gelir.

    Bu gramaj üzerinden bakıldığı zaman ise 72 kcal sağladığını söylemek mümkün. Böylece kişi kendi vücut yapısına ve ihtiyacını uygun olarak gün içerisinde yumurta tüketimini gerçekleştirebilir. Bu durum haşlamak, tavada veya sahanda gibi birçok amaç altında hazırlanarak değerlendirilebilir.

    1 Yumurta Besin Değeri: 1 Yumurta Kaç Kalori1 Yumurta Besin Değerleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1 adet yumurta üzerinden alındığı zaman besin değeri 50 gram kapsamında ifade edilmektedir. Bu gramaj ile beraber kalorisi başta olmak üzere protein ve birçok farklı yapı belirli değerler üzerinden ele alınır.

    - 72 kcal

     - Karbonhidrat 0,36 gram

     - Protein 6,28 gram

     - Yağ 4,76 gram

     - Sodyum 71 mg

     - Potasyum 69 mg

     - Kalsiyum 28 mg

     - A vitamini 27 ui

     - Demir 0,88 mg

    Bu değerleri üzerinden özellikle gün içerisinde tüketim sağlanabilir. En protein katkısı hem de diğer vitamin ve mineral yapıları eşliğinde ortalama iki tane tüketilebilir.

    Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

    Yumurta içerisinde bulunan aminoasitler ile beraber vücudu besleyen bir yapıya sahiptir. Özellikle içerisinde birden fazla vitamin ve mineral bulunduğunu söylemek mümkündür. Böylece kolesterolü dengeler ve kalp sağlığını korur. Özellikle iyi kolesterolü arttırma özelliğine sahiptir.

    Dengeli oranda yumurta tüketmek üstelik bağışıklık sistemini güçlendirmek suretiyle dış etkilere karşı koruma sağlar. Kas ve kemik gelişimini sağlayarak hem çocuk hem de yetişkinler için önemli yer taşımaktadır. Düzenli olarak mutlaka tüketilmesi gereken en önemli besin içerikleri arasında olduğunu söylemek mümkündür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow