Boyun Fıtığı Belirtileri Nelerdir? Boyun Fıtığı Nasıl Anlaşılır? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Boyun Fıtığı Belirtileri Nelerdir Boyun Fıtığı Nasıl Anlaşılır Tedavi Yöntemleri Nelerdir
expand
KAYNAKCnnturk.com

Fiziksel açıdan vücudunu yoğun şekilde kullanan kişilerde boyun fıtığı meydana gelir. Özellikle 20 ila 40 yaş arası kişilerde ortaya çıkan bir sağlık sorunu olduğunu ifade etmek mümkün. Ters hareket yapma, ağır yük kaldırmak, itme hareketinin çok sık yapılması ve masa çalışanları bu hastalığa daha fazlaca maruz kalır.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Boyun bölgesindeki bağ dokusunun yırtılması neticesinde, boynun farklı kısımlarında düzenli ağrılar meydana gelir. Aynı zamanda yüksekten düşmek ya da trafik kazaları yine risk faktörleri içerisinde yer alır. Bu sağlık sorunu için ise günümüzde öne çıkan belirtiler doğrultusunda birtakım tedavi yöntemleri bulunmaktadır.

Boyun Fıtığı Belirtileri Nelerdir?

Günlük yaşamda önemli oranda sekteye uğratan en büyük sağlık sorunları içerisinde boyun fıtığı gelir. Özellikle masa başında çalışanlar ve ağır kaldıranların yaşamış olduğu sağlık sorunları içerisinde bulunur. Boyun fıtığı söz konusu olduğu zaman ise bunu anlamak için belli başlı bazı belirtiler ön plana çıkmaktadır.

 - Başın arka kısmında şakaklara doğru boyun ağrısı

 - Sırt ve kol ile birlikte omuzlarda meydana gelen ağrılar

 - El becerilerinde azalma durumu

 - Parmaklarda ve kol bölgesinde karıncalanma ile meydana gelen uyuşmalar

 - Elektriklenme

 - Duyu kaybı

 - Reflekslerde zayıflama durumu

 - Kol ile el kaslarında güçsüzleşme

Bu belirtiler ve risk faktörleri birden fazla ve eşzamanlı çıktığı vakit, mutlaka boyun ağrısına karşı doktora başvurmak gerekmektedir. Özellikle erken teşhis ile birlikte bu sağlık sorunundan kurtulma şansı bulunuyor. Aksi takdirde ileri boyutlarda daha ciddi problemler meydana getirebilir.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Boyun Fıtığı Nasıl Anlaşılır?

Boyun fıtığının anlaşılabilmesi için öncelik olarak belirtiler ele alınır ve incelenir. Bu inceleme hastalık seyri yaşayan kişi ile beraber başlayarak Uzman Doktor kontrolünde devam eder. Özellikle vücudun farklı kısımlarında ağrı ve uyuşukluk boyun fıtığının önemli belirtileri arasında gelir. Daha sonra röntgen ve bilgisayarlı tomografi neticesinde boyun fıtığının olup olmadığına dair bilgi elde edilir. Özellikle bu konuda manyetik rezonans yöntemi önemli bir yer taşır. Omurganın yapılanması ve bozulması neticesinde, kemik çıkıntısı ile disk arasındaki daralma kapsamında durum incelenir. Sonuç olarak boyun fıtığının derecesine bağlı şekilde değişik tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.

Boyun Fıtığı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Uzman doktor kontrolü ile beraber boyun fıtığı tedavi yöntemleri aşamalı şekilde ele alınır. Bu konuda cerrahi yöntemi gerek kalmadan diğer yöntemler doğrusunda çözüm bulunmaya çalışılır. Bu durum boyun fıtığının meydana geldiği sebep ile beraber şiddetine uygun olarak gerçekleşir.

 - Dinlenmek

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

 - Boyunluk kullanmak

 - İlaç tedavisi

 - Ödemi azaltmak

 - Fizik tedavi

 - Enjeksiyon tedavisi

 - Gün içerisinde yapılacak düzenli egzersiz

 - Cerrahi yöntem

Yapılan tedavi yöntemleri işe yaramadığı son durumlarda cerrahi yöntem ile beraber ilgili noktaya erişilir. Böylece boyun fıtığı ağrıları önemli oranda azaltılır ve hatta tamamen geçme şansı bulunur. Bunun için mutlaka erken zamanda belirtiler üzerinden doktora başvurmak gerekmektedir.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow