İshal İçin Hangi Doktora Gidilir? İshale Hangi Bölüm Bakar?
Kabızlığın tam tersi olan ishal dışkının sulu veya gevşek olması ve tuvalete sık sık çıkma ihtiyacının hissedilmesi durumudur. Karın ağrısı veya kramplar ile ortaya çıkan ishal bazı durumlarda normal kabul edilmektedir. Fakat uzun süren ishallerde kişilerin Gastroenteroloji bölümünden randevu alması ve muayene olması gerekmektedir.
İshal İçin Hangi Doktora Gidilir?
Tıp dilinde diare olarak adlandırılan ishal genellikle yaz aylarında görülen bir hastalıktır. Tedavi edilmemesi durumunda ciddi sorunlar yaratmakta ve hatta bazı kişilerin ölümüne dahi sebep olabilmektedir. Sulu dışkılama olarak bilinen ishal kalın bağırsaktaki sıvının yeterince emilememesi durumunda ortaya çıkmaktadır. Sıvının emilememesi durumunda ise dışkı sulu bir şekilde dışarıya atılmaktadır.
İshal belirtilerin görülmesi durumunda hastanelerde dahiliye uzmanlarına muayene olmak gerekir. Doktorlar tarafından yapılan muayene sonucunda teşhis konulur ise tedavi süreci başlamaktadır.
İshale Hangi Bölüm Bakar?
İshal rahatsızlığının görülmesi kişilerin günlük hayatını da olumsuz etkilemektedir. Özellikle birkaç günden fazla sürmesi, karın ağrısı, halsizlik ve ateş belirtileri ile görülmesi durumunda mutlaka hastaneden randevu alınması gerekir.
İshal için hastanelerin Dahiliye bölümü olan İç Hastalıkları biriminden randevu alınması gerekmektedir. Bununla beraber Gastroenteroloji bölümü de ishal hastalıkları için gereken teşhis ve tedavi sürecine bakmaktadır.
İshalin Nedenleri Nelerdir?
İshalin birçok sebebi olabilmektedir. Bunlar gerek metabolik sorunlar, gerekse mikrobik sebeplerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Ayrıca parazitler de ishale neden olmaktadır. Besin zehirlenmeleri, aşırı beslenme, Çok fazla C vitamini alımı, ilaçların yan etkileri ve bağırsak hastalıkları da ishale neden olmaktadır.
İshalden Korunmak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?
İshalden korunmak için yapılacak en önemli eylem temizlik ve hijyen kurallarına dikkat etmektir. Ayrıca gıda tüketimi konusunda da dikkatli ve seçici olmak gerekir. Her gün belli bir oranda sıvı tüketmek de ishalin önüne geçen önemli unsurlardan birisidir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sağlıklı yaşlanmanın 7 altın kuralı! Görme, duyma, beslenme, egzersiz...
Tükenmişlik sendromunun 10 işareti! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu tek tek anlattı
Dünya hızla yaşlanıyor! En yaşlı nüfus Japonya'da
Diyabet hastalarının yüzde 30'u gizli kalp krizi geçiriyor
Doğum gününde kalp zarından yapılan kapakla sağlığına kavuştu