hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bilecik'in Neyi Meşhur? Bilecik'in En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

    Bilecikin Neyi Meşhur Bilecikin En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand

    Köklü tarihi ile dikkat çeken Bilecik farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Zengin temel kültürü ile öne çıkan şehirde farklı yöresel lezzetler de bulunur. Bölge halkının geneli çoğunlukla kendi ekmeğini kendi yapmaktadır. Özellikle hamur işi yemekleri son derece popülerdir. Bu nedenle her sene binlerce yerli ve yabancı turist Bilecik'i görmeye gelmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bilecik'e özgü yemekler içerisinde ovmaç çorbası, bıldırcın kebabı, dağ eriği ekşili kesme çorbası, cevizli büzme tatlısı, Bilecik Güveci, parmak köftesi, Bilecik nohutlu mantısı, zırz, nişasta helvası, huris tepsi gibi farklı lezzetler yer alır. 

    Bilecik'in Neyi Meşhur?

    Ovmaç çorbası, pek çok yörede farklı şekilde yapılır. Bilecik'te yapılanı ise diğer yörelere göre çok daha farklıdır. İçinde ekstradan soğan, kıyma ve domates bulunur. Üzerine ise kırmızıbiber ya da acı biber ile servis edilir. İsteğe göre soğuk y da sıcak olarak tüketilebilir. 

    Bilecik'in En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

    Bıldırcın Kebabı Bilecik'teki en meşhur lezzetlerden biridir. Beş adet bıldırcın ile yapılan kebap son derece lezzetli olması ile dikkat çeker. Özel günlerde sıklıkla tercih edilen yemeklerden biridir. Bıldırcınlar tütsülendikten sonra düdüklü tencerede pişirilirler. Ardından üzerlerine çeşitli baharatlar eklenip fırına verilir. Bölgenin en sevilen lezzetlerinden biridir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nohutlu kebap Bilecik yöresel yemeklerinden biridir. Yöre halkı tarafından sıklıkla yapılan yemeklerden biridir. Bu yemek yufka, et ve nohut ile hazırlanır. Bu yemeğin yapımında yufkalar pişen etin suyuna batırılır. Et ile yufkanın bir araya gelmesi ile beraber ortaya çıkan eşsiz yemeğin üzerine nohut konularak sunulur. 

    Bilecikin Neyi Meşhur Bilecikin En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek HediyeliklerBilecik'in ilçe ve köylerinde turistik pek çok hediyelik eşya vardır. Şehirde ağaç oymacılığı son derece popülerdir. Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağlı olan Dereköy'de ağaçtan el yapımı ağızlıklar satılır.

    Bilecik bezi el dokuması ürünlerden biridir. Bölgeyi ziyaret eden turistler tarafından da sıklıkla tercih edilen bir üründür. Bilecik bezi yöresel ürünlerden biridir. Şehir merkezinde ve ilçelerde bulunabilecek bu ürün Bilecik çarşısında da sıklıkla satılır.

    Bilecik'in İnhisar ilçesinde üretilen nar lokumu şehrin en sevilen ürünlerinden biridir. Şehirde yetişen nar meyvelerinden yapılan lokumlar son derece lezzetlidir. Bilecik tatilinizi sonlandırmadan önce sevdiklerinize alabileceğiniz hediyelerden biri de ayva ile ayva lokumudur. Geleneksel yöntemler ile yapılan ayva lokumu Bilecik'in Osmaneli ilçesinde yapılır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bilecik'e gelip alınmadan gidilmemesi gereken ürünlerden biri helva ile bozadır. Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde üretilen boza ve helva bölgenin en sevilen hediyelik ürünleri arasında yer alır. Kınık köyünde üretilen el sanatı çömlek ürünler şehrin önemli ürünlerinden biridir.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow