hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Giresun'un Neyi Meşhur? Giresun'un En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

    Giresunun Neyi Meşhur Giresunun En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand

    Giresun Türkiye için fındık yönünden oldukça önemli bir ilçedir. Şehrin batısında Bulancak, güney ve güneydoğusunda Dereli, doğu tarafı ise Keşap yer almaktadır. Yeşilin ve mavinin birleşmesi ile ortaya çıkan harika doğal güzellikleri bulunmakta.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Giresun deyince akla hemen fındık gelmektedir. Aynı zamanda fındık ürünleri de oldukça meşhurdur. Giresun Karadeniz bölgesinde bulunan bir ildir. Dolayısı ile deniz mahsulleri oldukça boldur. Karalahana Giresun bölgesinde ön plana çıkmaktadır.

    Giresun'un En Meşhur Yemekleri Neler?

    Son derece doyurucu olmakla bilinen Giresun mutfağı hem yabancı hem de yerli turistlere hitap ediyor. Ekonomik açıdan da Giresun mutfağı avantajlıdır. Giresun'da sıklıkla karalahana çorbası tüketilmektedir. Türkiye mutfağında en çok sevilen tel kadayıf da Giresun yöresine aittir.

    Akşam yemeklerinin vazgeçilmez yemeği karalahana sarması da oldukça lezzetlidir. Doğu Karadeniz mutfağında olmazsa olmazlardan hamsili pilav Giresun'da en sevilen yemeklerden bir tanesidir. Sulu yemeklerinden olan fasulye turşusu kavurması yerli halkın favorisidir.

    Turşu şeklinde veya ara öğün olarak servis edilen Pezik, Giresun mutfağında sıkça tüketilmektedir. Görele pidesi, hamsi böreği, yağlaş, mendek çorbası, ısırgan çorbası, darı unu helvası Giresun bölgesinin en meşhur yemekleridir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Giresunun Neyi Meşhur Giresunun En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek HediyeliklerGiresun'da Alınabilecek Hediyelikler Hangileri?

    Giresun bölgesinden geçen herkesin dikkat çekebileceği hediyelik eşyalar vardır. Hatıra olarak Giresun'dan magnetler alınabilir. Giresun'a gidenler özellikle fındık, fındıktan yapılan birçok yöresel ürün tercih edebilirler. El işi olarak Tamzara dokuması da turistleri sıkça satın aldığı hediyeliktir. Şehre gelen ziyaretçilerin çoğu buradan çay çeşitleri almadan gitmezler. Tamamen doğal olan Giresun balı da sıklıkla tercih edilmektedir. Giresun bölgesinde alınabilecek hediyelik eşyalar arasında anahtarlık, pekmez ve el işi ürünleridir. 

    Giresun'da Gezilecek Yerler

    Giresun bölgesine her yıl binlerce turist gelmektedir. Giresun genelde sessiz, sakin ve geniş bir yeryüzü ölçümüne sahiptir. Gemi seferleri ile ulaşımı mümkün olan Giresun Adası piknik ve kamp için idealdir. Giresun'un en güzel doğal yapılardan birisi Kümbet Yaylası'dır.

    Genelde yaz aylarında ziyaret edilen Kulakkaya Yaylası, mutlaka görülmesi gereke yerlerdendir. Kuzalan Şelalesi, Mavi Göl, Sis Dağı, Gölyanı Yaylası, Karagöl Dağları görülmesi gereken yerlerden birkaçıdır. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Giresun İklimi 

    Giresun ilinde iki farklı iklim görülmektedir. Kıyı kısımları ılık ve yağışlı geçiyor. Giresun bölgesinde çok fazla yağış yağmaktadır. Bundan dolayı bitki örtüsü son derece zengindir. 

    Giresun ilinin en önemli tarım ürünü fındıktır. İkinci sırada ise çay gelmektedir. En çok üretilen sebzeler arasında ise fasulye, patates ve domates bulunmaktadır.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow