hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ordu'nun Neyi Meşhur? Ordu'nun En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler

    Ordunun Neyi Meşhur Ordunun En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Doğal tarihi ve turistik yerleri ile Ordu Türkiye'nin en önemli şehirleri içerisinde yer alır. Özellikle alınabilecek hediyelik eşyalar, yöresel yemekleri ve daha pek çok ayrıcalıkları bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her sene yoğun şekilde yerli ve yabancı turist çeken şehirlerden biridir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Taze bezelye kayganası, soslu patlıcan, pazı mücveri ve mısırlı yarmalı aş gibi daha birçok farklı yöresel lezzeti bulunmaktadır. Doğal ve organik sebze ve meyvelerin yanı sıra, yoğun yeşillik alanları ile bol oksijen sağlayan bir bölge olarak ön plana çıkar.

     Ordu'nun Neyi Meşhur?

     Ordu özellikle ormanlık alanları ile birlikte meşhur olan bir şehirdir. Karadeniz Bölgesi'nin havasını ve iklim şartlarını en iyi şekilde yansıtır. Aynı zamanda birçok yöresel yemeği ön plana çıkar. Bunlar içerisinde pazı mücveri, soslu patlıcan ve taze bezelye kayganası gibi pek çok seçenek yer almaktadır.

     Aynı zamanda organik birçok sebze ve meyvesinin yanı sıra, birbirinden güzel hediyelik eşyaları ile öne çıkar. Özellikle de geleneksel el sanatları bu konuda çok sevilen bir şehir olduğunu söylemek mümkündür.

     Ordu'nun En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

     Ordunun meşhur olan birçok özel ve yöresel yemekleri bulunur. Sadece yemekte değil aynı zamanda hediyelik eşyaları ve kültürel dokusu ile önemli bir yer tuttuğunu söylemek gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     - Taze bezelye kayganası

     - Pazı mücveri

     - Soslu patlıcan

     - Mısırlı yarmalı aş

     - Kabak kavurması

     - Pancar diblesi

     - Sakarca mıhlaması

     Bu şekilde yukarıdaki farklı yemek türleri ile beraber yöresi olarak eşsiz bir lezzet sunmaktadır. Özellikle bölgede yetiştirilen organik sebze ve meyveler ile hazırlanan yiyecek türleri olduğunu ifade etmek mümkün. Bunun yanı sıra el sanatları doğrusunda oldukça orijinal hediyelik eşyalar ön plana çıkar.

     Bunlar içerisinde bakırcılık, taş işleri, baston yapımı ile birlikte sepet örücülüğü gibi pek çok özel hediyelik eşya yer almaktadır. Her bir eşyanın değeri uzun yıllar saklanacak harika hatıralar olarak kalitesiyle ön plana çıkar.

     Ordu Gezilecek Yerler

     Ulugöl Tabiat Parkı ile beraber Etnografya Müzesi üzerinden Ordu önemli gezecek yerlere sahip. Aynı zamanda Boztepe, Ordu teleferik, Yason burnu feneri, yason Kilisesi ve Perşembe Yaylası gibi doğal alanlar öne çıkar.

     Doğal alanlar içerisinde Ohtamış Şelalesi de yine mutlaka görülmeye değer alanlar içerisinde bulunmaktadır. Çok özel bir bölge olmasının yanı sıra, gür ormanlık alanları ile eşsiz bir bol oksijen alanı vermektedir. Tabii birbirinden lezzetli yöresel yemekleri ve harika el sanatları hediyelik eşyaları da yer alır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow