hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Union SG nerenin, hangi ülkenin takımı? Union Saint-Gilloise hakkında merak edilenler!

    Union SG nerenin, hangi ülkenin takımı Union Saint-Gilloise hakkında merak edilenler
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda Union Saint-Gilloise takımıyla eşleşti. Bu eşleşme sonrasında Fenerbahçe'nin rakibi Union SG hakkında bilgiler merak edilmeye başladı. 67 milyon euroluk kadro değeri bulunan Union Saint-Gilloise, Belçika Pro Lig'in kazandığı 11 zaferle en çok şampiyon olan üçüncü takımı. Brüksel'in Saint-Gilles bölgesi takımı, ligde lider konumda ve yakın rakibiyle arasında 8 puan fark var. Cezayirli forveti Mohamed Amoura, attığı 20 golle takımın en önemli isimleri arasında yer alıyor. Union SG, maçlarını 100 yıllık tarihi Stade Joseph Marien stadyumunda oynuyor. Stadyum kapasitesi ise yaklaşık 10 bin kişi. İşte Union SG hakkında merak edilenler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Grubunu lider olarak tamamlayan ve son 16 turuna direkt olarak katılım şansı elde eden temsilcimiz Fenerbahçe'nin son 16 turundaki rakibi belli oldu. Fenerbahçe'nin son 16 turundaki rakibi Belçika ligi temsilcisi Union Saint-Gilloise oldu. UEFA Konferans Ligi son 16 turunda ilk maç 7 Mart tarihinde Belçika'da rövanş maçı ise 14 Mart'da İstanbul'da oynanacak. UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe deplasmanda Union SG ile kozlarını paylaşacak. İlk maçta Belçika ekibi Union SG'yi yenerek avantajı tamamen sahasındaki maça taşımak isteyen Fenerbahçe, sahaya galibiyet için çıkacak.

    Union SG nerenin, hangi ülkenin takımı Union Saint-Gilloise hakkında merak edilenlerUNİON SG HAKKINDA MERAK EDİLENLER

    Royale Union Saint-Gilloise, 1897 yılında kurulmuş ve Belçika'nın en köklü futbol kulüplerinden biridir. Kulüp, özellikle 1904 yılında ilk kez Belçika Şampiyonu olmasıyla dikkat çekmiş ve 1933 ile 1935 yılları arasında 60 maçlık yenilmezlik serisi gibi rekorlara imza atmıştır. Bu dönemde üst üste üç lig şampiyonluğu kazanarak Belçika futbolunda önemli bir yer edinmiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1960'lara kadar yerel ve uluslararası alanda başarılara imza atan Union SG, bu tarihlerden sonra yaşadığı düşüşlerle birlikte alt liglere düşmüş ve uzun yıllar boyunca üst liglere dönme mücadelesi vermiştir. 2018 yılında İngiltere Premier Lig takımlarından Brighton & Hove Albion'un başkanı Tony Bloom'un çoğunluk hissedarı olmasıyla kulüp için yeni bir dönem başlamıştır. Bloom'un yatırımları ve yapılanan yönetim ile birlikte Union SG, 2021 yılında 48 yıl aradan sonra tekrar Belçika'nın en üst futbol ligi olan Pro League'e yükselmiştir.

    Union SG'nin bu dönüşümü, takımın ligde üst sıralarda yer almasını ve Avrupa kupalarında mücadele etmesini sağlamıştır. 2021-2022 sezonunda, Pro League'de düzenli sezonu lider tamamlayarak ve play-off'larda ikinci olarak, uzun yıllar sonra büyük bir başarıya imza atmıştır. Kulüp, günümüzde de Belçika futbolunun en rekabetçi takımlarından biri olmayı sürdürmektedir. Tarihi boyunca elde ettiği başarılar, yaşadığı zorluklar ve son yıllardaki yeniden dirilişiyle dikkat çeken Royale Union Saint-Gilloise, hem saha içindeki performansı hem de saha dışındaki vizyoner yönetimiyle öne çıkmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow