hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BTC, opsiyon piyasasında 50.000 doların üzerinde

    BTC, opsiyon piyasasında 50.000 doların üzerinde
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Piyasa 50.000 dolarlık psikolojik seviyeyi aşmaya çalışırken, birçok uzun vadeli boğa yatırımcısı, mevcut btc fiyatlarından çok daha yüksek grev fiyatlarına sahip ucuz alım opsiyonları satın alıyor gibi görünüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu opsiyonların grev fiyatlarının önceki döngüdeki önemli zirvelerin üzerinde olması, yatırımcıların yüksek beklentilere sahip olduğunu gösteriyor. Analistlere göre, opsiyon piyasası şu anda büyük ölçüde boğa eğilimli.

    Özellikle btc’nin 48.000 dolar seviyesini geçmesinden bu yana türev piyasasında artan sayıda alım opsiyonu pozisyonu açılıyor. Genel açık pozisyonların %0.47’sini put opsiyonlarının, %53’ünü ise call opsiyonlarının oluşturduğu ve son 24 saatteki toplam piyasa put-call oranının 0.60 olduğu belirtiliyor.

    Oranın 1’in altında olması, call opsiyonlarının put opsiyonlarına göre daha fazla işlem gördüğünü ve piyasadaki boğa eğilimini teyit ediyor. Bu durum, opsiyon piyasasında uzun vadeli boğa beklentilerinin hakim olduğunu gösteriyor.

    Analistlere göre düşen ücretler küçük ETF ihraççılarını etkileyebilir

    ABD’de en popüler spot BTC borsa işlem fonu (ETF) ihraççısı olma yarışı, birçok ETF’nin kar elde edememesi nedeniyle kapanma riski taşıyor. Analistlere göre, ETF ücret savaşları küçük ihraççıları yarıştan uzak tutabilir. Ancak düşen ücretler yatırımcıları “en büyük kazananlar” haline getiriyor.
    HANetf’in kurucu ortağı Hector McNeil, “Maliyetler sadece milyarlarca dolarlık varlık yönetimine ulaşırlarsa işe yarayacak, ancak bu gerçekleşmeyecek.” diyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Onaylanan 10 Bitcoin ETF’si, başlangıcından bu yana 10 milyar doların üzerinde varlık yönetimi çekti, ancak büyük bir kısmı BlackRock ve Fidelity tarafından elde edildi. McNeil, “Dört veya beşi kara geçecek.

    Hatta bazıları muhtemelen kapanacak.” diyor. Kendi Bitcoin fonlarını başlatmayı planlayan ihraççıların lansman planlarını iptal edebileceğini düşünüyor. Ocak ayının sonlarında, Global X, nedenini açıklamadan Bitcoin ETF’si için teklifini geri çekti.
    Diğer ETF teklif sahipleri Pando, 7RCC ve Hashdex ise onay almadan önce on Bitcoin ETF’si ücretlerini çekici hale getirmek için giderek düşürürken, planları hakkında sessiz kaldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow