hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    iOS 18 güncellemesi alacak iPhone modelleri! iOS 18 ne zaman çıkacak, özellikleri neler?

    iOS 18 güncellemesi alacak iPhone modelleri iOS 18 ne zaman çıkacak, özellikleri neler
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Apple’ın yeni yazılım güncellemesi iOS 18 özellikleri ve hangi modellere geleceği iPhone kullanıcılarının gündeminde yer alıyor. Yeni güncelleme ile iOS 17’de yaşanan hataların giderilmesinin yanı sıra iOS 18’e ilişkin en büyük beklentiler arasında yapay zeka destekli özellikler var. Merakla beklenen yeni işletim sistemi için daha çok süre olmasına rağmen şimdiden merak edilmeye başlandı. Peki, iOS 18 ne zaman çıkacak, özellikleri neler? İşte iOS 18 güncellemesi alacak iPhone modelleri detayları Neşe Akbaş'ın haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz aylarda iPhone Operating System 17 ya da kısa adıyla iOS 17 sürümünü yayınlayan Apple, yakın zamanda iOS 18’i kullanıma sunacak. Apple iOS 18 ile birlikte bugüne kadarki en kapsamlı güncellemeyi çıkarmaya hazırlanıyor. Güncellemeye ait beklenen özelliklerin hepsi tek sürümde gelmeyebilir. 18.1 ve 18.2 gibi güncellemelerle yavaş yavaş özelliklerin oturacağı düşünülüyor. Siri ve diğer Apple uygulamalarına yapay zeka işlevselliği, mesajlar uygulamasında RCS desteği, tasarım değişiklikleriyle gelmesi beklenen iOS 18 güncellemesi alacak telefonlar arasında iPhone SE 2. Nesil, iPhone SE 3. Nesil ve iPhone 11 ve sonrasındaki Pro modelleri bulunuyor​.

    iOS 18 GÜNCELLEMESİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

    Apple'ın iOS 18'i haziran ayındaki yıllık geliştiriciler konferansı WWDC'de duyurması ve güncellemenin eylül ayında uyumlu bir iPhone'a sahip tüm kullanıcılar için yayınlanması bekleniyor. 

    iOS 18 güncellemesi alacak iPhone modelleri iOS 18 ne zaman çıkacak, özellikleri neleriOS 18 GÜNCELLEMESİ ÖZELLİKLERİ NELER?

    iOS 18 güncellemesi, yapay zeka teknolojilerinde önemli yenilikler getirecek şekilde tasarlanmıştır. Özellikle, Siri'nin yeteneklerinin önemli ölçüde genişletilmesi bekleniyor. Yapay zeka destekli yeni özelliklerle Siri, kullanıcılara daha geniş bir etkileşim yelpazesi sunacak, karmaşık komutları anlama ve rapor oluşturma gibi işlevleri yerine getirebilecek. Ayrıca, Siri'nin kullanıcıların komutlarına ChatGPT'ye benzer promptlarla yanıt verebilmesi planlanıyor, bu da iPhone üzerinden çok sayıda işlemi sadece birkaç cümle ile gerçekleştirmeyi mümkün kılacak​.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    iOS 18 ile birlikte, güvenlik ve gizlilik önlemlerinin artırılması, Harita uygulamasında yeni özellikler, dijital ödeme yöntemlerinde yenilikler, ana ve kilit ekranda daha fazla özelleştirme seçeneği, Fotoğraf uygulamasına güncellemeler ve hızlı not özelliği gibi yeniliklerin getirilmesi bekleniyor. Müzik ve Podcast uygulamalarında da çeşitli yenilikler olabilir. Bu güncelleme, kullanıcıların sesli komutlar aracılığıyla alışveriş yapmasını, seyahat planlamasını veya otel rezervasyonu yapmasını daha kolay hale getirecek​.

    Yapay zeka özelliklerinin, özellikle Siri ile ön plana çıkacağı ve kullanıcıların geniş bir etkileşim yelpazesine erişebileceği belirtiliyor. Yapay zeka teknolojisinin, yeni nesil A serisi çipler aracılığıyla cihaz içinde işletilmesi ve Google'ın benzer adımları attığı Tensor G3 çipine entegre edilmiş yapay zeka teknolojisine benzer bir yaklaşımın iOS 18'de de uygulanması bekleniyor​.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    iOS 18 güncellemesi alacak iPhone modelleri iOS 18 ne zaman çıkacak, özellikleri neleriOS 18 ALACAK TELEFONLAR HANGİLERİ?

    iPhone 15
    iPhone 15 Plus
    iPhone 15 Pro
    iPhone 15 Pro Max
    iPhone 14
    iPhone 14 Plus
    iPhone 14 Pro
    iPhone 14 Pro Max
    iPhone 13
    iPhone 13 mini
    iPhone 13 Pro
    iPhone 13 Pro Max
    iPhone 12
    iPhone 12 mini
    iPhone 12 Pro
    iPhone 12 Pro Max
    iPhone 11
    iPhone 11 Pro
    iPhone 11 Pro Max
    iPhone XS
    iPhone XS Max
    iPhone XR
    iPhone SE (2. nesil)
    iPhone SE (3. nesil)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow