hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Netgsm nedir, kimin altyapısını kullanıyor? Netgsm kimin, kullanıma açıldı mı?

    Netgsm nedir, kimin altyapısını kullanıyor Netgsm kimin, kullanıma açıldı mı
    expand
    KAYNAKNeşe Akbaş / Cnnturk.com Muhabiri

    Türk Telekom'un mobil hizmeti TT Mobil, Turkcell ve Vodafone Türkiye'nin ardından 4'üncü operatör olarak hizmet verecek olan "Netgsm" ile ilgili detaylar gündemde yer alıyor. Telefon kullanıcıları yeni operatör Netgsm'nin açılacağı tarihi, özelliklerini ve sahibinin kim olduğunu merak ediyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) 2009'da aldığı sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapı lisanslarıyla hizmet veren Netgsm’nin abone alımına başlayacağı tarih de belli oldu. İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin 4. operatörü Netgsm'nin ne olduğu merak ediliyor. Netgsm, Türkiye'de faaliyet gösteren bir telekomünikasyon ve bilişim teknolojileri şirketidir. Kurumsal ve bireysel müşterilere yönelik çeşitli iletişim ve teknoloji çözümleri sunuyor. Netgsm tüm operatörlere aracısız doğrudan bağlantılara sahip, yeni nesil telefon operatörüdür. Netgsm, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu‘ndan (BTK) 2009'da aldığı sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapı lisanslarıyla hizmet verecek. Yazılımının çoğu TÜBİTAK destekli AR-GE projeleriyle geliştirilen bir operatör.

    NETGSM KULLANIMA AÇILDI MI?

    Bilindiği üzere ülkemizde mevcut olarak "Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell" aktif olarak mobil operatörlük hizmetini veriyor. Geçen yıl test hizmetlerine başlayan Türkiye'nin yeni operatörü Netgsm "0510 22X XXXX" numara blokuyla bu ay itibarıyla abone alımına başladı. Mobil telefon hizmetlerinde ilk defa sanal mobil şebeke hizmetleri kapsamında Turkcell ile sözleşme imzalayarak, kendi GSM çekirdek şebeke alt yapılarını kurdu. Abone alımı herhangi bir bayiye gitmeden, e-Devlet veya akıllı telefonlardaki yapay zeka doğrulamalı mobil uygulama üzerinden yapılabiliyor. Şirket, bu yılın sonuna kadar numara taşıma işlemleriyle birlikte 3 milyon aboneye ulaşmayı hedefliyor. 

    Netgsm nedir, kimin altyapısını kullanıyor Netgsm kimin, kullanıma açıldı mıNETGSM OPERATÖRÜ KİMİN?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin 4'üncü GSM operatörü olma hakkını kazanan Netgsm'in sahibi Adem Öcal'dır. Netgsm, 2004 yılında Cemal Kaya ve Adem Öcal tarafından Net Ankara Telekomünikasyon Elektronik Bilgisayar Teknolojileri Tc. ve San. AŞ. adıyla, 50.000 TL sermaye ile kurulmuştur. Şirket adını 2010 yılında Netsgm İletişim ve Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi olarak değiştirmiş ve GSM işine girmişlerdir. Netgsm, halihazırda sabit telefon hizmetleri kapsamında 200 bine yaklaşan VoIP/SMS/internet abonesiyle Türkiye’de 4’üncü sıraya yükseldi. 

    ADEM ÖCAL KİMDİR?

    Adem Öcal, 1962 Eğirdir Koçular Köyü doğumludur. 1979 yılında Isparta Gönen Öğretmen Lisesi’nden mezun olan Adem Öcal, 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği (Mühendis) bölümünü bitirmiştir. 1993 yılında Anadolu Üniversitesi A.Ö.F Is İdaresinden mezun olan Öcal, 1994 Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAIE), Kamu Yönetimi Lisansüstü Uzmanlığı (Kamu Yönetimi Uzmanı) bölümleri ile de ihtisasını sürdürmüştür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Netgsm nedir, kimin altyapısını kullanıyor Netgsm kimin, kullanıma açıldı mıNetgsm Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal

     

     

    Netgsm nedir, kimin altyapısını kullanıyor Netgsm kimin, kullanıma açıldı mıNetGSM Hizmetleri ve Özellikleri:

    Toplu SMS Gönderimi:

    Kurumların veya bireylerin büyük kitlelere kısa sürede bilgilendirme, duyuru veya pazarlama mesajları göndermesini sağlar. SMS gönderim platformu üzerinden kolay kullanım ve programlanabilir API entegrasyonu sunar.

    Sesli Mesaj Hizmetleri:

    Otomatik arama ve sesli mesaj bırakma özelliği ile müşterilere sesli bilgilendirme yapılmasını sağlar. Kampanyalar, hatırlatmalar veya acil durum bilgilendirmeleri için etkili bir yöntemdir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Faks Hizmetleri:

    İnternet üzerinden faks gönderme ve alma imkanı sunar. Geleneksel faks makinelerine göre daha ekonomik ve pratiktir.

    e-Posta Gönderimi:

    Toplu e-posta kampanyaları için kullanılabilen bir hizmettir. Pazarlama ve bilgilendirme amaçlı e-postaların kolaylıkla yönetilmesini sağlar.

    Numara Taşıma ve Sanal Numara Hizmetleri:

    Farklı operatörlerden Netgsm numara taşıma imkanı sunuyor. İşletmeler için sanal numara hizmetleri, birden fazla iletişim kanalını tek bir numara altında toplar.

    API Entegrasyonu:

    Geliştiriciler için API desteği, uygulamalar ve sistemlerle Netgsm hizmetlerinin entegre edilmesini sağlar. Otomatik mesaj gönderimi, bilgi alma gibi işlemler için programlama arayüzü sunar. Netgsm, müşteri ilişkileri yönetimi, pazarlama stratejileri ve günlük operasyonel işlemler için güçlü ve esnek çözümler sunarak işletmelerin iletişim ihtiyaçlarını karşılar. Güvenilir alt yapısı ve müşteri odaklı hizmet anlayışı ile öne çıkar.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow