hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsung microLED ekran teknolojisi üzerinde çalıştığını duyurdu

    Samsung microLED ekran teknolojisi üzerinde çalıştığını duyurdu
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Samsung CEO’su Kye Hyun Kyung, şirketin artırılmış gerçeklik gözlükleri için aktif olarak microLED üzerinde çalıştığını ve 2027’den itibaren pazara giriş yapacaklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu açıklama sonrasında dedikodu kazanı fokur fokur kaynamaya başladı. Çünkü Güney Kore’den birkaç analist Samsung’un geliştirdiği microLED ekranın Apple’ın yine hedefine girebileceğini belirtti. Analistler, “Apple kısa süre önce microLED’i geliştirmeyi bıraktı. Fakat Samsung’un planları firmanın yeniden microLED’e yönelmesini sağlayabilir. Her iki ismin iş birliği yapabileceğini düşünüyoruz” dedi. Tabii ki analistlerin dedikleri birer tahmin. Ayrıca Samsung’un microLED’i sadece artırılmış gerçeklik gözlüğüyle sınırlı kalabilir.

    Analist Ming-Chi Kuo bu ay başında yaptığı açıklamada Apple‘ın microLED’i geliştirmeyi bıraktığını ve microLED’li Apple Watch’u iptal ettiğini söylemişti. Hatta geçtiğimiz günlerde Kulicke & Soffa isimli üretici de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna başvuruda bulundu. Firma, stratejik müşterilerinden birinin ekran pazarıyla ilgili projesini iptal ettiğini belirtti. Bu haberler ve farklı kaynaklardan gelen teyitler microLED ekran teknolojisi üzerindeki çalışmaların iptal olduğunu gösteriyor.

    Bununla birlikte Apple’ın planlarını bilen bir kaynak durumun daha farklı olduğunu ileri sürdü. İddia edilene göre microLED’le ilgili çalışmalar geçici süreliğine durduruldu. Bunun nedeni ise yüksek maliyetten kaynaklanıyor. İddia sahibi şirketin maliyeti düşürmeye yönelik adımlar attığını ve microLED ekibini de tamamen dağıtmadığını vurguladı. Mark Gurman ve DigiTimes gibi kaynaklar da iptal kararının geçici olduğunu savunuyor. Kısa süre önce ismi verilmeyen bir endüstri kaynağı da, şirketin bir ürünü tamamen iptal etmeden önce yeniden değerlendirme aşamasına aldığını vurgulamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow