hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 TYT soruları ÖSYM tarafından açıklandı

    2018 TYT soruları ÖSYM tarafından açıklandı
    expand

    Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları başladı, üniversite sınavına girecek olanlar Temel Yeterlilik Testi (TYT) birinci oturum sınav soruları nasıl olacak sorusunu soruyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, TYT sorularının nasıl olacağını cevapladı, ‘TYT örnek soru kitapçığı’nı resmi web sitesinde yayımladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    23 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan YKS sınavlarının ilk oturumu Temel Yeterlik Testi (TYT) üzerinden meraklı bekleyişi, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi sona erdirdi. Sınava girecek olanlar için kitapçık yayımladı. Öte yandan YKS sınavına dair konu dağılımı resmi web sitesinde paylaştı.

    YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERİYOR?

    ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI

    Sınav Merkezi, soru kitapçığında Türkçeden 40, Tarihten 5, Coğrafyadan 5, Felsefeden 5, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinden 5, Felsefeden de 5 soru paylaştı. Temel Matematikten 40, Fizikten 7, Kimyadan 7, Biyoloji dersinden de 6 soru paylaştı. ÖSYM soru kitapçığında toplam 125 soru örneği verdi.

    SORULARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ (Not: Cevaplar soru kitapçığının altında yer alıyor)

    TYT SORU DAĞILIMI NASIL OLACAK?

    Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) TYT soru dağılımın nasıl olacağını açıkladı. Sınavda iki bölüm bulunuyor: Türkçe ve Temel Matematik. Türkçe bölümünde; Türkçeden 40 soru sorulacak! Sosyal Bilimler alanında ise; Coğrafya 5, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 5, Felsefe 5 ve Tarihten 5 soru sorulacak. Türkçe bölümünde toplam 60 soru bulunuyor. Temel Matematik bölümünde; Matematikten 40 soru sorulacak. Fen Bilimleri alanında ise; Biyoloji 6, Fizikten ve Kimyadan 6 soru sorulacak. Temel Matematik bölümünde toplam 60 soru bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TYT’de toplam 120 soruya sınav girenler 135 dakika içerisinde cevap verecek. Sınavda soru başına ortalama süre ise 1.125 dakika olarak açıklandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow