hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2024 Berat Kandili önemi nedir? Berat Kandili fazileti ve Berat gecesi anlamı

    2024 Berat Kandili önemi nedir Berat Kandili fazileti ve Berat gecesi anlamı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İslam alemi için mübarek günler arasında kabul edilen Berat Kandili’nde milyonlarca Müslüman geceyi ibadet ederek geçirecek. Af ve bağışlanma bolluğundan faydalanmak isteyen kişiler Berat Kandili fazileti ile ilgili araştırmalara başladı. Peki, Berat Kandili önemi nedir? İşte Diyanet Berat Gecesi anlam ve önemi…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Berat Kandili bu yıl 24 Şubat 2024 Cumartesi gecesine denk gelecek. Mübarek gecede kandilin bereketinden yararlanmak isteyen kişiler ibadetlerini gerçekleştirecekler. Peki, Berat Kandili gecesinde neler yapılır, bu gecenin faziletleri nelerdir?

    BERAT KANDİLİ ÖNEMİ NEDİR?

    Berat gecesi, affetme, temizlenme ve kurtuluşun zamanı olarak tanımlanır ve bu özel geceye dair kavramlar kaynaklarda merhamet, cevap, bağışlama ve onaylama şeklinde ifade edilir.

    Bu mübarek gecenin en önemli özelliği, affetmek ve bağışlanmaktır. Peygamber Efendimiz, Berat gecesinde Allah'a yoğun bir şekilde ibadet edilmesini ve gündüzünde oruç tutulmasını önermiştir. Ayrıca, bu gecenin başlangıcında, Allah'ın dünyaya merhameti ile tecelli edip, şafak sökene kadar, af isteyen, rızık talep eden ve sıkıntıda olanlar için özel bir lütfunda bulunduğunu müjdeler.

    Berat gecesi için Hz. Ali'den nakledilen bir hadiste, Peygamberimiz, Şaban ayının on beşinci gecesi, yani Berat Gecesi'nde, gündüz oruç tutulması ve gece ibadetle geçirilmesi tavsiyesinde bulunur. Allah'ın bu gecede af dileğinde bulunanları affetme, rızık talep edenlere bolluk, sıkıntı içinde olanlara rahatlık vaad ettiği belirtilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Berat gecesini anlamlı kılmak için, gündüz oruç tutulmalı, gece toplu ibadetler yapılmalı, dini sohbetler dinlenmeli, dua ve tevbe edilmeli, nafile ibadetler gerçekleştirilmeli, büyüklere saygı ve küçüklere sevgi gösterilmeli, anlaşmazlıklar sonlandırılmalı ve birbirine destek olunmalıdır. Ayrıca, muhtaçlara yardım edilmeli, dost ve akrabalarla iletişim kurulmalıdır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow