hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arnavutköy – İstanbul Havalimanı metro hattı durakları… Arnavutköy İstanbul Havalimanı durak isimleri

    Arnavutköy – İstanbul Havalimanı metro hattı durakları… Arnavutköy İstanbul Havalimanı durak isimleri
    expand
    KAYNAK DHA

    İstanbul Havalimanı’na raylı sistemle ulaşıma bir hat daha bağlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan hatla birlikte 4 duraktan oluşan yeni hat hizmete açıldı. Peki, Arnavutköy – İstanbul Havalimanı metro hattı durakları neler?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Havalimanı ile Arnavutköy’ü birbirine bağlayan metro hattı hizmete açıldı. 4 duraktan oluşan hatla birlikte mesafe oldukça kısalacak ve raylı sistemle ulaşım imkanı sağlanacak.

    ARNAVUTKÖY İSTANBUL HAVALİMANI METRO HATTI DURAKLARI

    Bakan Uraloğlu, 14 kilometrelik yeni metro hattının 19 Mart’ta hizmete açılacağını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Hattın Arnavutköy, Taşoluk, İstanbul Havalimanı Kargo ve İstanbul Havalimanı Terminal olmak üzere 4 istasyondan oluştuğunu kaydeden Uraloğlu, açıklamasında "Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile Arnavutköy ilçemizi Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile bağlamış olacağız. Böylece Arnavutköy'den İstanbul Havalimanı ve Zincirlikuyu'ya kadar kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak.” ifadelerini kullandı.

    Arnavutköy – İstanbul Havalimanı metro hattı durakları… Arnavutköy İstanbul Havalimanı durak isimleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DAHA SESSİZ VE KONFORLU OLACAK

     Uraloğlu, Arnavutköy'den İstanbul Havalimanı Hattı ile bu hattın devamı olan Halkalı-Kayaşehir-İstanbul Havalimanı kesiminin tünellerinin tamamlandığını açıkladı. Hatların tünellerinin, çapı 6,60 metre olan 6 adet Tünel Açma Makinası (TBM) ile açıldığını belirten Uraloğlu, toplam 55 bin 600 metrelik hat tünelinin rekor ilerlemeler sağlanarak tamamlandığını bildirdi. Uraloğlu, "İstanbul Havalimanı metrolarında İstanbul'da ve Türkiye'de, metrolarda ilk defa kullanılan demir yolu hat altyapı sistemini kullandık. Beton fabrikasında özel olarak üretilen beton plaklar hassas bir şekilde tünele yerleştirildi. Raylar bunun üzerine sıfır hata ile yerleştirildi. Yerinde dökülen beton seçeneğine göre demiryolu hattında yüksek hassasiyet sağlayan bu yöntem ile hat boyunca daha sessiz ve daha konforlu tren sürüşü standardını sağladık. Böylece kent içi metrolarda son zamanlarda dünyada kullanılmaya başlayan bu farklı altyapı ile metro standartlarını bir adım daha ileriye taşıdık" değerlendirmesinde bulundu.

    ARNAVUTKÖY VE İSTANBUL HAVALİMANI ARASI NE KADAR, KAÇ DAKİKA?

    Bakan. Uraloğlu, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattının hizmete açılması ile Arnavutköy'den İstanbul Havalimanı'na ulaşımın 8 dakikaya düşeceğini bildirdi. Ayrıca hattın İstanbul Havalimanı'ndan diğer metro hatlarına entegre olacağını kaydederek, bu sayede Arnavutköy ile Göktürk arasının 20 dakikaya, Arnavutköy ile Kağıthane arasının ise 32 dakikaya düşeceğini belirten Uraloğlu, Arnavutköy ile Gayrettepe arasının da metro konforu ile 41 dakikada aşılacağını vurguladı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow