hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bulgaristan Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık kimdir, hangi görevlerde yer aldı?

    Bulgaristan Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık kimdir, hangi görevlerde yer aldı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    5 Nisan 2024 atama kararları Resmi Gazete’de yayınlandı. ABD ve Bulgaristan dahil toplamda 9 ülkeye büyükelçi ataması gerçekleştirildi. Ataması yapılan isimlerden biri de Mehmet Sait Uyanık oldu. Peki, yeni Bulgaristan Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık kimdir, daha önce hangi görevlerde yer aldı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halihazırda Uluslararası Hukuk İçtihatları Genel Müdür Yardımcısı olan Mehmet Sait Uyanık, Bulgaristan Büyükelçiliği’ne atandı. Atama kararları Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan bazı kararlara göre yeni büyükelçi atamaları yapıldı. Buna göre Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği'ne Sedat Önal, Gine Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Güney ve Batı Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Rifat Cem Örnekol, Şili Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Ahmet İhsan Kızıltan, Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Doğu Asya Genel Müdür Yardımcısı Korhan Kemik, Guatemala Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Beliz Celasin Rende, Bulgaristan Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Uluslararası Hukuk İçtihatları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Saik Uyanık, Kosta Rika Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Naciye Gökçen Kaya, Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Semih Lütfu Turgut, Ekvator Ginesi Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Dışişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Üyesi Ahmet Ergin atandı.

    BULGARİSTAN BÜYÜKELÇİSİ MEHMET SAİT UYANIK KİMDİR?

    Son olarak Uluslararası Hukuk İçtihatları Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alan Mehmet Sait Uyanık geçtiğimiz yıllarda Sofya Büyükelçisi olarak Bulgaristan içerisinde görev almıştı. Bölge tecrübesi bulunan bir isim olan Uyanık, geçtiğimiz yıllarda Cenevre Başkonsolosu olarak da çalışmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow