Cemil Çiçek, öldürülen gazeteci Nuh Köklü için mesaj yayımladı

Cemil Çiçek, öldürülen gazeteci Nuh Köklü için mesaj yayımladı
expand

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, gazeteci Nuh Köklü'nün İstanbul'da bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin mesaj yayımladı. Çiçek, şiddetin kime karşı uygulanırsa uygulansın insanlık dışı olduğunu, toplumun şiddetin kültürleşmesine izin vermemesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Çiçek, gazeteci Nuh Köklü'ün öldürülmesi nedeniyle yayımladığı mesajda, son günlerde arka arkaya işlenen cinayetlerin herkesi derinden üzdüğünü ifade ederek, "Genç kızımız Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesinden ardından, gazeteci kardeşimiz Nuh Köklü'nün öldürülmesi yüreğimizi bir kere daha yaralamıştır" dedi.

Cinayetler karşısında toplumun gösterdiği tepkilerin, vicdanların uyumadığını bir kez daha gösterdiğine dikkati çeken Çiçek, şunları kaydetti:

"Şiddetin cinsiyeti yoktur. Kadın, erkek ya da çocuk… Şiddet kime karşı uygulanırsa uygulansın, insanlık dışıdır. Toplum olarak şiddetin kültürleşmesine izin vermemeliyiz. Medeniyetimizin içinde nezaket ve nezahet duyguları olmalıdır. Yaşadığımız çevreyi ancak bu şekilde güzelleştirebilir, insanlarımızı ancak bu şekilde tebessüm ettirebiliriz. Kalplerimiz birlikte attığında hayat hepimize daha güzel olacaktır. Sabır ve tahammülle birbirimize omuz verdiğimizde geleceğimiz daha aydınlık olacaktır. Bu vesileyle gazeteci kardeşimiz Nuh Köklü'ye Allah'tan rahmet, yakınlarına ve basın camiamızın değerli mensuplarına sabır ve baş sağlığı diliyorum."

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Nuh Köklü'nün tabutunun üstüne kartopu konuldu

Nuh Köklü'nün bıçaklanma görüntüleri ortaya çıktı

''Camlarımıza kartopu atmak serbesttir''

Gazeteci Nuh Köklü kartopu oynadığı için öldürüldü

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow