hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazeteci Nuh Köklü kartopu oynadığı için öldürüldü

    Gazeteci Nuh Köklü kartopu oynadığı için öldürüldü
    expand

    İstanbul Kadıköy'de inanılmaz bir cinayet yaşandı. Gazeteci Nuh Köklü, arkadaşlarıyla kartopu oynarken, kartoplarından biri bir dükkanın camına isabet etti. Dükkanından çıkan esnaf gazeteci Köklü'yü kalbinden bıçaklayarak öldürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadıköy Yeldeğirmeni'nde yaşanan olayda gazeteci Nuh Köklü'nün arasında bulunduğu grup, akşam saat 22 sıralarında kartopu oynarken kar toplarından birinin bir dükkanın vitrinine isabet etmesine sinirlenen esnafın saldırısına uğradı. 

    Sopa ile saldıran esnafın ilk saldırıdan sonra grup tarafından püskürtüldüğü, ardından saldırganın eline geçirdiği bir bıçakla yeniden saldırıya geçtiği esnada, yere düşen bir kişiyi kollamak isteyen Nuh Köklü'yü bıçakladığı öğrenildi. Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılan Köklü, tüm müdahalelere rağmen saat 24 sıralarında hayatını kaybetti.

    Gazeteci Nuh Köklü kartopu oynadığı için öldürüldü

    Köklü'yü bıçaklayan ve aktarlık yaptığı öğrenilen esnafın da Göztepe SSK Hastanesi'nde tedavi altına alındığı kaydedildi. Nuh Köklü'nün arkadaşları, Köklü'nün dün sabah, kendisini öldüren esnaftan sokak kedileri için mama aldığını söyledi. Arkadaşları Nuh Köklü'nün son sözlerini de aktardı: "Ne olur bu bir rüya olsun''.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazeteci Nuh Köklü'nün böylesine sudan, kardan bir sebeple öldürülmesi sosyal medyayı da salladı. #nuhköklü etiketi Twitter'da ilk sıraya yükseldi.

    Yeldeğirmeni Dayanışması'ndan açıklama

    Yeldeğirmeni Dayanışması yaptığı açıklamayla gazeteci Nuh Köklü’nün öldürülmesine ilişkin olaya açıklık getirdi ve Nuh Köklü anması için bu akşam saat 19:00’a çağrı yaptı. Açıklama şöyle:

    Yoldaşımızı, canımızı, can arkadaşımızı, Nuh Köklü’yü yitirdik…

    Yeldeğirmeni Dayanışması ve Forza Yeldeğirmeni’nden arkadaşımız Nuh Köklü’yü psikopat bir esnaf gözümüzün önünde katletti.

    Altıyol Boğa’da saat 20:00’da “İç Güvenlik Paketi”ne karşı #direnözgürlük nöbeti tuttuktan sonra mahallemize dönerken kar topu oynamaya başladık. Karakolhane Caddesi’ne geldiğimizde camına sadece bir kar topu isabet eden Aktar dükkanından çıkan KATİL küfürlü bir şekilde, camının kırılma ihtimali üzerine bağırmaya başladı.

    Sakinleştirme çabamıza rağmen üslubunu değiştirmeyen KATİL “silahı getirir hepinizi öldürürüm, raporum var ertesi gün de elimi kolumu sallar çıkarım” diyerek dükkana koştu ve elinde bir beyzbol sopasıyla dışarı çıktı. Sopayı savurduğu anda elinden alıp olayı kapatmak için ısrar etmemize rağmen tekrar içeri koşup elinde ekmek bıçağıyla çıkan KATİL önce kendisini engellemeye çalışan kadın arkadaşımıza bıçağı savurdu ve şans eseri bıçak omzunun üstünden geçti. Onu itip erkek arkadaşımıza ulaşan KATİL bıçağı ile montunu kesti ancak yaralayamadı. Ardından karşı kaldırımda kalan başka arkadaşa yönelen KATİL çöp konteynırının arkasına onu sıkıştırıp itince NUH yardıma koştu ve KATİLE müdahale etti ve kayıp düştü. O esnada NUH’a dönüp doğrudan göğsüne saplayan KATİL ayağa kalkarak bıçağı önüne gelene savurmaya devam etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    On onbeş adım atan NUH yere yığıldı ve sağlıkçı arkadaşımız tampon yapmaya başladı. Bu esnada psikopat halen “bana bir şey olmaz yarın çıkarım” diye bağırıyordu.

    Arkadaşlarımız Nuh’u taksi ile hastaneye götürdüler. Bütün bu olanlara ve toplanan yaklaşık 150 kişinin kınamalarına rağmen küfürlerine, kadın arkadaşlara tacizlerine devam eden KATİL dükkana girip bıçağı ve ellerini yıkadıktan sonra telefonda sırıtarak biriyle konuşmaya başladı. Dışarı çıkıp önüne gelene küfür etmeye devam edince mahalleli psikopata müdahale etti ve bu esnada yere düşerken dükkanın kapısındaki camı kırıldı. Bunu açıklama nedenimiz, haberlerde sanki kartopu camı kırmış gibi takdim edilmesidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gezi Direnişinden beri omuz omuza olduğumuz hayat dolu bir yoldaşımızı kaybetmenin hüznü ve öfkesiyle yazıyoruz bu satırları.

    Bu bir nefret cinayetidir!

    Neşe içinde kartopu oynayan, kadınlı-erkekli bir gruba duyulan nefretin sonucuydu bu olay.

    Esnafa polislik yetkisi veren iktidarın yarattığı bir ölümdü… Tahammülsüz, psikopat bir toplumda bir devrimcinin bu kadar kolay ölmesini hazmedemiyoruz. Bu kadar kolay olmamalı!

    O kadar canımız yanıyor ki anlatamayız…

    Bu akşam saat 19:00’da NUH yoldaşın katledildiği Karakolhane Caddesi’nin girişinde karanfillerle anma yapacağız. Bizi bu zor günümüzde ne olur yalnız bırakmayın…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Özgecan'ın katil zanlısının annesi konuştu

    Özgecan cinayetinin zanlısı cezaevinde dövüldü mü?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow