hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de şimdi hesap zamanı! İhraç süreci başlıyor...

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP'de şimdi hesap zamanı. Genel Merkez seçim sürecinde adaylara tepki gösterip aleyhte çalışanlar için harekete geçti. Genel Merkez'den gönderilen bir genelge ile CHP aleyhine çalışanların ismi istendi. Peki isimler Genel Merkez'e ulaştığında ne olacak? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SEÇİMDE PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞANLAR TESPİT EDİLECEK

    Yerel seçimde aday belirleme sürecinde tansiyonu yükseltenler,  Genel Merkez'e sert eleştiriler yöneltenler, hatta rakip adaya çalışanlar için parti yönetimi harekete geçti. Belediye başkanları ve başkan adaylarına gönderilen genelgede, 29 Nisan’a kadar seçim çalışmalarını sabote eden üyelerin disiplin kuruluna sevk edilmek üzere isimleri istendi.

    Genel Başkan yardımcıları Gül Çiftci, Gökan Zeybek ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla yayımlanan genelgede, yerel seçim sürecinde parti aleyhine çalışan üyelerin disiplin kurullarına sevk edileceği duyuruldu. Bu kişilerin isimlerinin, partideki görevlerinin ve aleyhte yaptıkları çalışmaların delilleriyle birlikte 29 Nisan'a kadar iletilmesi istendi. Genelgede, parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten tüm üyelerle ilgili disiplin sürecinin doğrudan MYK tarafından başlatılacağı da vurgulandı. Dikkat çekici ifadeler kullanılan metinde, "Bazı üyelerimizin partimiz aleyhine, başka parti veya adayların lehine çalıştığı bilgileri edinilmiştir. Tüzükte 'Parti adaylarına karşı ya da başka parti adaylarından yana açık ya da gizli çalışmak' fiilinin kesin ihraç cezasıyla cezalandırılması gerektiğini düzenlemiştir." cümleleri yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PEKİ BU GENELGE İLE KİMLER İŞARET EDİLDİ?

    Kulislerde eski Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na yakın bazı isimlerin seçim sürecinde parti için çalışmalara katılmadığı genelge ile o isimlerin hedef alındığı belirtildi. Onlardan biri Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır. Çakır, Milletvekili olduğu ilin adaylarının belirlendiği parti meclisi toplantısına salona izinsiz girme görüntüleri ile gündeme gelmişti. Çakır daha sonra da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Genel Başkan Özgür Özel'i Kılıçdaroğlu konusunda hedef almıştı.

    ''Daha bundan 4 ay önce memleketin en kral adamı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını getirdim size. Biz arkadan hançerleyenleri unutmadık. Saz öpmeyle alevi olunmaz, saz öpmeyle alevi kandıramazsın.'' ifadelerini kullanmıştı.

    Çakır'ın şimdi parti değiştirme ihtimalinin olduğu belirtiliyor. Çakır’ın CHP’den istifa ederek Saadet Meclis Grubu'na geçeceği meclis grubunun düşmemesi için Saadet'e geçen Ali Fazıl Kasap’ın da CHP’ye geri döneceği belirtiliyor. Hasan Ufuk Çakır’ın Saadet Partisi’ne geçmek istemeyeceği de kulislerde konuşuluyor. Kendisine bu kararın iletilmesi halinde bir basın açıklaması yapması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow