DMM'den 'Kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV’de artış olacak' iddialarına yalanlama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın ve yayın organlarında yer alan “Gerekirse kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV’de artış olacak” şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi X hesabından yaptığı paylaşımda, bazı basın ve yayın organlarında yer alan “Gerekirse kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV’de artış olacak” şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
"İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"
Paylaşımda, “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basına kapalı bir toplantıda, oda ve borsa başkanlarının yanı sıra iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelmiştir. Bahse konu toplantıda Bakan Şimşek’in kura müdahale edileceğini veya ÖTV ve KDV’de artış olacağını söylediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.
Paylaşımın devamında yetkili kişi ve kurumların açıklamaları dışında yapılan spekülatif haberlere itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Güzel havalara mola! Meteoroloji’den yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı: Etkilenecek bölgeler belli oldu!
Fenomenlere yasa dışı bahis operasyonu! Tolunay Ören ve Kemal Can Parlak için karar verildi
2 bin 300 yıllık kaya mezardan çıktı! İlk kez sergiye çıkarıldı
Okulda görev yapan öğretmene silahlı saldırı: Hayatını kaybetti
GSB kamp başvuru sonuçları 2025 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Gözler genc.gsb.gov.tr adresinde!