hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatay'da yeniden inşa ne durumda? Bakan Özhaseki "rezerv alan" detayını anlattı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, önemli bir gündemle Hatay'da. 6 Şubat depremlerinde ağır yara alan Hatay'da yeniden inşa çalışmaları başlıca meselelerden. Bakan Özhaseki, gidiş yolunda CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın da yer aldığı uçakta gazetecilere hem son durumu anlattı hem de rezerv alan tartışmaları hakkında konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dicle Canova'nın Bakan Özhaseki'nin açıklamalarına dair notları şöyle:

    "İKİ ÜÇ EV İÇİN YENİ YERLEŞİM YERİNDEN VAZGEÇEMEYİZ"

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bugün buraya 42 gazeteciyle geldi. Aralarında Ankara temsilcileri, köşe yazarları, çok farklı görüşlere sahip medya çalışanları, programlara konuk olan konuşmacılar var. Tamamına bugün burayı gezdirecek ve çalışmaları anlatacak. Bilhassa bu rezerv alan üzerinden çıkan tartışmalara dönük tüm sorulara yanıt verecek. Uçakta da bir miktar konuştuk. Bakan yerleşim planı üzerinden anlattı. Meskun mahal şartı kaldırılmıştı, evlerin olduğu alanlar da rezerv alan ilan edilebiliyor. Sağlam ya da az hasarlı evler bulunabiliyor. İşte o evlerin sahipleri de evlerinin yıkılmasını istemiyor ama rezerv alan yeni yerleşim yeri nedeniyle o evlerin tamamı yıkılacak ve yeni yapılar inşa edilecek. O evi az hasarlı, hasarsız olanlara da Bakan plan göstererek 'Yerleşim alanı olarak ilan edilen yerde çok az sayıda böyle evler var. Bu birkaç ev için o plandan vazgeçemeyiz. O vatandaşlarımızla da konuşuyoruz. Hiç merak etmesinler en güzel yerden onlara ev verilecektir' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hatayda yeniden inşa ne durumda Bakan Özhaseki rezerv alan detayını anlattı

    EVLER İÇİN ÖDENECEK TUTAR NE KADAR?

    Maliyetini sorduk. Çünkü vatandaşlar evlere yerleştikten sonra 2 yıl ardından ödemeye başlayacaklar. Bakan 'henüz maliyet çalışması yapmadık, vatandaşlar yerleşsin, bakarız' dedi. Bizim buralardan edindiğimiz bilgilere göre yaklaşık 250 bin lira civarında tutuyor vatandaşlara verilen evler. Taksitle ödeyecekler, bugünkü rakamlarla aylık 4 bin liralara denk geliyor.

    Hatayda yeniden inşa ne durumda Bakan Özhaseki rezerv alan detayını anlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    14 MİLYAR LİRALIK KAYNAK, 1240 ŞANTİYE, 110 BİN İŞÇİ

    Hatay önemli, Maraş'tan sonra en çok hasar gören yerdi. 10 bin 889 konut teslim edildi, altyapı çalışmaları için 14 milyar liralık kaynak belediyeye sağlanıyor. 1240 şantiye var, 110 bin işçi çalışıyor. Bakan dedi ki, 'TOKİ 60 bin inşaat yapabiliyor ama biz 200 bin evi teslim edeceğiz. Şartlar çok zorlu ama çok hızlı hareket ediyoruz'. Rezerv alan konusunda eleştiri yöneltenler davetli. Hatay resmen inşaat alanı gibi, her yerde konteynerler var, arkalarında inşaat yapılıyor.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow