hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konut satışına ''Ekspertiz'' gündemde

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi gelirlerini artırmak için denetimlerini sıklaştırdı. Konutta vergilerin tam olarak ödenebilmesi için alım-satım sırasında ekspertiz raporu istenmesi gündemde. Peki süreç nasıl işleyecek ? Detaylar CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli'nin haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KONUTTA EKSPERTİZ ZORUNLU OLACAK MI?

    Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, ''Rayiç bedellerinin belirli illere ve ilçelere göre artışı sağlanabilir. Öyle olunca tapu harçları devletin istediği rakamlarda işlem görecektir.'' dedi.

    Kaçak işlemlerin önüne geçilecek, vergiler tam olarak ödenebilecek. Konut satışında "Ekspertiz raporu"nun tüm satışlarda uygulanması planlanıyor.

    Başaran, ''O köpük rakamların gerçek rakamlara dönmesi için işe yarar bir metot.'' ifadelerini kullandı.

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçaklarını önlemek için yoğun bir çalışma yürütüyor. Şimdilerde ise konut alım satımda ekspertiz raporu istenmesi gündemde...

    EKSPERTİZ RAPORU GELENE YAYILIRSA SÜREÇ NASIL İŞLER?

    Konut satışında ekspertiz normalde yabancı uyruklu kişilere uygulanıyor. Peki bu uygulama genele yayılır mı? Genele yayılırsa piyasayı nasıl etkiler?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başaran, ''Bölgedeki o fiyatlarda daha oturmuş bir rakam ortaya çıkmış olacak. Dolayısıyla hem altı gerçekleşecek hem de üst rakamda birçok alıcı adayı aydınlanmış olacak.'' şeklinde anlattı.

    SATILACAK OLAN EVİN BEDELİNİ EKSPERTİZ BELİRLEYECEK

    Yatırımcı ekspertiz raporuyla gayrimenkul almayı tercih ediyor. Çünkü ev satılırken bedeli eksperler belirleyecek. Ancak bu uygulamada sadece kredili satış için ekspertiz zorunluluğu var. Peki genele yayılırsa süreç nasıl işleyecek?

    Başaran, ''Alıcı adayları en azından doğru gayrimenkulü, doğru fiyattan alacak ve doğru fiyattan aldığı taktirde o zaman devletin kasasına gidecek. Vergi haricinde de herhangi bir şekilde kaçak olmayacak.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow