MHP'den kira yardımı yapılması için kanun teklifi

MHP, aile içi geliri asgari ücretin 3'te 1'inden az olan vatandaşlara kira yardımı yapılması için kanun teklifi verdi.
MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin'in Meclis Başkanlığı'na sunduğu teklifin gerekçesinde, sosyal devlet iddiasında olan bir otoritenin vatandaşlarının yaşam standartlarını yükseltmesinin zorunlu bir politika olduğu belirtildi.
Seçime yönelik yapılan kömür, makarna yardımlarının çalışan kesimi kapsamadığı ifade edilen gerekçede, az bir ücretle çalışmak zorunda kalan vatandaşların sosyal yardım kapsamının dışında bırakıldığı kaydedildi.
Teklife göre, aile içindeki geliri kişi başına düşen aylık tutarı asgari ücretin 3'te 1'inden az olan vatandaşlara, hane başına asgari ücretin aylık 3'te 1'i oranında kira yardımı yapılacak.
Kira yardımı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenecek ödeme gün ve dönemlerinde peşin olarak ödenecek.
Kira yardımıyla ilgili geçim şartının kalkması halinde, ödemeler bu şartın kalktığı tarihi takip eden dönem başından itibaren kesilecek.
Suriye'den kan donduran görüntü
Başbakan öyle bir iddiada bulundu ki!
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
MECLİS NE ZAMAN KAPANACAK? TBMM tatil tarihi 2025: TBMM tatili ne zaman başlıyor, hangi tarihte?
Sivas'ta vahşet: 2 kardeşin boğazı kesilerek öldürüldü! Şüpheli kişi gözaltına alındı
HABER... Mattia Ahmet Minguzzi cinayeti davasında duruşma 20 Haziran'a ertelendi
Erdoğan - Bahçeli görüşmesinin kodları! Abdulkadir Selvi yazdı