TİB ve TÜBİTAK soruşturmasında 4 kişi tutuklandı

"Usulsüz dinleme" iddialarıyla Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ve TÜBİTAK görevlileri hakkında yürütülen soruşturmada 4 kişi tutuklandı. Zanlılar, "terör örgütüne üye olmak" ve "bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme" ile suçlanıyor.
Polis ekiplerince gözaltına alınıp Ankara Adliyesine götürülen 4 şüpheli, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük'e ifade verdi. Savcı sorgularının ardından şüphelileri, tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.
TİB görevlisi Yunus Şahin ile TÜBİTAK görevlileri İmran Ergüler, Erhan Yeni ve Özgür Ören mahkemedeki sorgularının ardından, tutuklandı.
"Yasa dışı dinleme" operasyonunda 10 polis gözaltında
''Yasa dışı dinleme'' operasyonu: 12 polis gözaltında
Erdoğan'ın eski korumaları üçüncü kez hakim karşısında
Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, devlet büyüklerinin kriptolu ve normal telefonlarının usulsüz dinlendiği iddialarına ilişkin yürüttüğü soruşturma sonucunda 28 şüpheli hakkında fezleke hazırlanmıştı.
Fezlekede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bazı bakanlar ile Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da "mağdur" olarak gösterilmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


CHP Nazilli'de koltuk kavgası! Kapı kilitledi, yeni başkan dışarıda kaldı

Erten ailesinin öldüğü kazada kahreden detay! Küçük kızın son sözü kahretti

ÖGG SONUÇ SORGULAMA TEMMUZ 2026: ÖGG Sonuçları Açıklandı Mı? ÖGG Sonuçları Ne Zaman Erişime Açılacak?

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Öğrenciler ve Veliler Geri Sayıma Geçti: LGS Yerleştirme Sonuçları Hangi Tarihte Açıklanacak? Gözler MEB LGS Takviminde

E-OKUL LGS TERCİH EKRANI 2026: e-okul.meb.gov.tr LGS Tercihleri Nereden, Nasıl Yapılır? 2026 LGS Tercihleri Ne Zaman Bitiyor?