Uğur Işılak uyuyakaldı

AKP Milletvekili Uğur Işılak, Meclis'e üçüncü gelişinde uyuyakaldı. Işılak, daha önce verdiği bir röportajda "Meclis'e uyumaya gitmiyorum" demişti.
Meclis Genel Kurulu yaşanan terör olaylarının ardından olağanüstü toplandı. Hürriyet'ten Rıza Özel'in haberine göre Genel Kurul’a daha önce yemin töreni ve Meclis Başkanı seçimi için gelen Ak Parti’nin yeni milletvekili Uğur Işılak salonda uyuyakaldı.
"Meclis'e uyumaya gitmiyorum"
Işılak, daha önce Türkiye Gazetesi'ne verdiği röportajda Meclis'e uyumaya gitmiyorum demişti. İşte röportajın o bölümü:
Meclis'te ne yapacaksınız? Kişisel projeleriniz var mı?
Meclis'e uyumaya gitmiyorum. Belli hayallerle gidiyorum. Sanat adamının sanatsal endişeleri vardır tabii ki. Tasavvur olarak da sanatsal ve medeniyet tasavvuru olabilir. Bunları gerçekleştirmek için gidiyoruz. Bir sanatkâr duyarlılığıyla inşallah bütün sanatçıların taleplerini en üste iletmek vazifem olacak. Sadece iletmekle kalmayıp makul projelerin gerçekleşmesine vesile olacak nitelikte çalışmalar yapmak üzere oraya gidiyoruz.
Asıl hedef, yeni bir medeniyet ve sanat algısını oluşturmak. Son 50 yıl içerisinde kültürel, tarihî, geleneksel yapımızı taşıyan sanat eserlerine çok fazla rastlamak mümkün değil. Yurt dışında dizilerimiz izleniyor. Dilimizi öğrenenler oluyor bu vesileyle. Bunlar bizi mutlu ediyor ancak üzen tarafı da var. Kültürümüz ve tarihimiz yanlış yansıyabiliyor. Dizi ve sinema sektöründe, müzik ve tiyatro alanında çok şeyler yapabilmemiz lazım. En azından nitelikli ve derdi olan insanlara yol açmak lazım. İnşallah göreve geldikten sonra bu kapıları aralamak için var olacağız.
Uğur Işılak uyandığında Twitter'a baktı. Kendisi hakkında yazılanları görünce bir tweet attı. '' Vatanseverin uykusu, hainin uyanıklığından evladır'' dedi.
Vatanseverin uykusu, hainin uyanıklığından evladır. :)
— Uğur Işılak (@ugur_isilak) 29 Temmuz 2015
hurriyet.com.tr'ye konuştu
Fotoğrafların yayımlanmasının ardından hurriyet.com.tr'ye konuşan Işılak "Ülkemizin içinde bulunduğu durum nedeniyle 5 gündür 2-3 saat uykuyla duruyorum. Dolayısıyla bu yorgunlukla 10-15 saniye bir kestirme oldu. Özellikle şunu söylemek isterim ki yaşadığımız şu son bir haftalık süreçte bir horul horul uyuyanlar var bir de harıl harıl çalışanlar var. Ben de bu sorunları çözmek için o harıl harıl çalışanlardan biriyim. Böyle olunca bazen mecliste, bazen okulda bazen misafirlikte böyle kestirmeler olabilir. Bunu çok abartmamak lazım. Suiistimal etmemek lazım" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN Toplu Taşıma Ücretsiz mi? YKS 21-22 Haziran 2025 toplu taşıma bedava mı? YKS Nedeniyle Otobüs, Metro, Metrobüs, Ankaray, İzban Bedava Mı?
SYKES-PICOT NEDİR? Sykes-Picot Anlaşması Harita Sınırları Nedir? Erdoğan'dan Dikkat Çeken 'Yeni Bir Sykes-Picot'a İzin Vermeyeceğiz' Açıklaması!
Antalya YKS'de son dakika heyecanı: Takısı yüzünden sınavı kaçırdı, maraton gibi sınav günü
EHLİYET YENİLEME SON GÜN: Sürücü Belgesi Ehliyet Yenileme Son Gün Ne Zaman? Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır, Nereden? Gerekli Evraklar Neler?
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı