hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vergi kaçağına yeni önlem! Sosyal medyadan ihbar edilebilecek

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçıranlara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Sosyal medyada ihbar dönemi başladı. Vatandaşlar, usulsüz bir durum gördüğünde sosyal medya hesabından ihbarda bulunabilecek...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SOSYAL MEDYADAN VERGİ KAÇAĞI İHBARI

    İban ile ödeme isteyen, fatura kesmeyen işletmeler için sosyal medya ihbar hattı devreye girdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçakçılığına karşı yeni önlem aldı.

    Sosyal medya üzerinden şikayet toplama uygulaması başlatıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomi ile mücadele çalışmaları kapsamında yeni adımlarını duyurdu. Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Hazine ve Maliye Bakanlığı, etkin vatandaş ihbarı için yeni şikayet kanallarını devreye aldı.

    SGK Uzmanı Murat Bal detayları şu ifadelerle anlattı, ''Özellikle sosyal medya üzerinden Maliye Bakanlığı artık ihbar hatları oluşturuyor. Mesela siz bir yerden alışveriş yapıyorsunuz, fişiniz veya faturanız verilmedi veya bir yerde çalışan kişi kayıt dışı çalışıyor. Bunun gibi her şeyi sosyal medya üzerinden Maliye Bakanlığı'na iletebiliyoruz.''

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İhbar ile şikayetleri kolaylaştırmak ve hızlandırmak için GİB'in resmi internet sayfası, Dijital Vergi Dairesi, GİB mobil ve Vergi İletişim Merkezi hizmetleri güncellendi. Ayrıca, BİP vergi ihbarı servisi, X ve İnstagram ihbar hesapları ve Whatsapp ihbar hattı (0 552 189 0 189) hizmete açıldı.

    İHBAR EDİLEBİLECEK KONULAR ARASINDA 10 MADDE BULUNUYOR;

    Vergi kaçağına yeni önlem Sosyal medyadan ihbar edilebilecek

    Vatandaşlar şikayetleri için ihbar ikramiyesi talep edebilecek. Yapılan ihbar sonucu düzenlenecek vergi inceleme raporuna göre tahakkuk eden vergi ve vergi ziyaı cezasını %10’u tutarında ihbar ikramiyesi vatandaşlara ödenebilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow