hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2024'ün ilk güneş tutulması

    2024'ün ilk güneş tutulması bugün gerçekleşecek. 4 dakika kadar sürmesi beklenen tutulma Kuzey Amerika kıtasından görülebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yılın ilk tam güneş tutulması 8 Nisan’da ABD’de 13 eyalette yüzlerce şehir ve küçük kasabadan gözlemlenebilecek. Tutulma, Meksika, ABD ve Kanada’nın bazı bölgelerinde yaklaşık 186 kilometre genişliğinde bir yol izleyecek.

    Ay'ın, Dünya ile güneş arasından geçmesiyle oluşan güneş tutulması, sadece ABD’de 13 eyalette yüzlerce şehir ve küçük kasabadan gözlemlenebilecek. Güneş tutulmasına tanıklık etmek isteyen birçok insan tutulmanın görülebileceği bölgelere akın ediyor.

    ABD’de güneş tutulmasının gözlemleneceği eyaletlerdeki konaklama rezervasyonlarının yüzde 90’ı aştığı ifade ediliyor. Tutulmanın etkisi bazı bölgelerde saniyeler sürerken bazı bölgelerde 4 dakikayı aşacak.

    Doğrudan güneş ışınlarına bakmak göz sağlığı için zararlı olabileceğinden, tutulmayı gözlemlemek için kızılötesi ve ultraviyole ışığı engelleyen sertifikalı güneş tutulması gözlüklerinin kullanılması öneriliyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow