hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    4 arkadaşını öldüren çocuğun ailesine hapis

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD'de bir ilk yaşandı. 4 sınıf arkadaşını öldüren 17 yaşındaki saldırganın ailesi de ceza aldı. Aileye 10 yıl ceza verildi. Aile, çocuklarının akıl sağlığına yeterince eğilmemek ve evde bulundurdukları silahın emniyetini sağlamamakla suçlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'DE İLK: KATİLİN AİLESİ CEZA ALDI

    Ethan Crumbley henüz 14 yaşındayken evde bulduğu silahla okuduğu okula giderek 4 sınıf arkadaşını öldürdü. Cinayet ve diğer suçlardan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Şimdi 17 yaşında olan çocuk, 3 yıldır hapiste. Anne ve babası Jennıfer ve James Crumbley 2021'deki saldırının ardından tutuklu yargılanıyorlardı. Kefaret cezası olan 500 bin doları ödeyemeyen ailenin tutukluluk süresi devam ediyordu. Ancak çıkarıldıkları mahkeme, ABD'de bir ilke imza atarak oğullarının suçundan anne babayı da sorumlu tuttu, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

    17 YAŞINDAKİ KATİLİN GÜNLÜĞÜ OKUNDU

    Mahkemede, dönemde Ethan Crumbley'nin tuttuğu günlük okundu. Çocuğun günlüğüne, "Yardım almak istiyorum ama ailem beni dinlemiyor. O yüzden yardım alamayacağım." yazdığı görüldü. Savcı, ailenin ayrıca çocuklarının akıl sağlığıyla ilgilenmedikleri için pişman da olmadığına karar verdi. Çocuklarını kaybeden acılı aileler de savcının kararından memnun olduklarını dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    erkek 2 ses: Gösterdikleri pişmanlığın, eylemlerinin sorumluluğunu üstlenmekle hiçbir ilgisi yok. Eminim üzgündüler, insanlar hayatını kaybetti. Eminim oğulları hapiste olduğu için üzgündürler, hapiste oldukları için üzgündürler. Önemli olan bu değil. Önemli olan hata yaptıklarını kabul etmeleri.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow