hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD’de deprem böyle hissedildi

    ABD’nin kuzeydoğusunda, merkezi New Jersey'de meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem New York'ta da hissedildi. Depremde can kaybı ya da yaralanma ve hasar meydana gelmedi. Deprem anları kameralara yansıdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD’nin kuzeydoğusunda aralarında New York kentinde bulunduğu bölgede meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem kameralara böyle yansıdı.

    ABD Jeoloji Araştırmaları USGS kurumu, yerel saatle 10.20'de hissedilen depremin merkezinin New York'un 65 kilometre batısında New Jersey eyaletindeki Lebanon bölgesi olduğunu ve yaklaşık 42 milyon kişinin yaşadığı alanda hissedildiğini bildirdi.

    Çok sayıda yüksek binanın bulunduğu New York'ta ender yaşanan deprem, gökdelen tipi binalarda daha şiddetli hissedildi. Şehirde deprem dolayısıyla herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmedi.

    Deprem anları New York'ta Birleşmiş Milletler binasında da kameralara yansıdı. Üstelik o sırada Gazze konulu oturum yapılıyordu. BM’nin çocuklar için kuruluşu Save The Children Başkanı Janti Soeripto konuşma yapıyordu. Sarsıntı nedeniyle salonda tedirginlik oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    New York ve çevresindeki bazı havaalanlarındaki uçuşlar da güvenlik nedeniyle durduruldu. Uçuşlar daha sonra yeniden başladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow