hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BM İnsan Hakları Konseyi’nde çoğunluk karar verdi: İsrail’e silah satışı durdurulsun

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi İsrail'in olası savaş suçlarından sorumlu tutulmasına hükmetti. Karara 28 ülke ‘evet’, ABD ve Almanya’nın da dahil olduğu 6 ülke ‘hayır’ dedi. İsrail'e silah satışının durdurulması yönünde de karar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    47 üyeli Birleşmiş Milletler Konseyi'nin 28 üyesi İsrail’in savaş suçu işlemesi durumunda sorumlu tutulmasına, soykırım konusunda uyarılmasına ve silah satışının durdurulmasına hükmetti.

    İsrail kararı çarpık olarak yorumladı. Kararın ‘İnsan hakları konseyi sürecindeki leke’ olduğunu savundu. ABD ise ‘hayır’ oyunu Hamas hakkında terör olarak bahsedilmediği için verdiğini söyledi. Tepkilere rağmen karar alkışlarla kabul edildi.

    BM İnsan Hakları Konseyi'nde kabul edilen metinde "İsrail’e olası savaş suçlarının ve insan hakları ihlallerinin durdurulması için silah satışının askıya alınması" ifadeleri yer alıyor.

    Konseyde aynı zamanda, İsrail’in illegal yerleşimci politikalarıyla bağlantılı Golan Tepeleri’ndeki İsrailli yerleşimciliğin durdurulması gerektiği açıklandı. İsrail'in 1967'de kabul edilen sınırlara geri dönmesi gerekliliği de hatırlatıldı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow