hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'den CNN TÜRK'e "Türk savunma sanayii" mesajı

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD'li üst düzey bir yetkili, CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy'a son dönemde ivme kazanan Türkiye-ABD ilişkilerini ve savunma sanayii iş birliğini değerlendirdi. Peki, Ankara-Washington hattında ilişkilerin olumlu yönde seyretmesini sağlayan etmenler neler oldu? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ETKİLEYİCİ, SON TEKNOLOJİ ÜRETİM YAPAN ŞİRKETLER"

    ABD'li üst düzey bir yetkili, CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy'a son dönemde ivme kazanan Türkiye-ABD ilişkilerini ve savunma sanayii işbirliğini değerlendirdi. Yetkili, "Türk savunma sanayii gerçekten etkileyici. Gerçekten iyi üretim yapan, son teknoloji üretim yapan pek çok harika şirket var. NATO ile birlikte çalışabilen ürünler üretiyorlar. Amerika Birleşik Devletleri, tüm bu konularda Türkiye ile çalışmaktan gerçekten heyecan duyuyor. İlişkilerin kesinlikle genişlemesini ve derinleşmesini umut ettiğimizi söyleyebilirim" dedi.

    ABDden CNN TÜRKe Türk savunma sanayii mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İSVEÇ VE F-16 SÜRECİ İLİŞKİLERİN ÖNÜNÜ AÇTI"

    Peki, Ankara-Washington hattında ilişkilerin olumlu yönde seyretmesini sağlayan etmenler neler oldu? ABD'li üst düzey yetkili, "Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya dahil edilmesi yönünde oy kullanması ve bu süreçte F-16 satışının önünün açılması. Bunun daha açık bir şekilde konuşabileceğimiz ve aslında bunların birçoğu üzerinde birlikte çalışabileceğimiz bir kapı açtığını düşünüyorum" yanıtını verdi.

    ABDden CNN TÜRKe Türk savunma sanayii mesajı

    "TÜRKİYE’DEN 3 ADET TOP MERMİSİ ÜRETİM BANDI ALINDI"

    ABD ile Türkiye arasında olumlu yöne evrilen ilişkiler meyvelerini vermeye başladı bile. Buna göre ABD, bir Türk şirketinden 3 adet top mermisi üretim hattı satın aldı. ABD'li üst düzey yetkili, "Şu an bu üretim hatları Türk mühendisler tarafından Teksas eyaletinde kuruluyor. İlk üretim hattı nisan ayında, ikincisi yılın ilerleyen aylarında, üçüncüsü de 2025 yılında devreye girecek. ABD, sadece bu 3 hattan ayda 30 bin adet 155 mm top mermisi üretmeyi hedefliyor" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow