hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD’den faiz indirimi mesajı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, son enflasyon verilerinin görmek istedikleri doğrultuda olduğunu ifade etti. Faiz indirimiyle ilgili, "Faiz oranlarını çok erken düşürürsek enflasyonun geri dönme ihtimali var" yorumunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell dünya piyasalarına faiz indirimi beklentisiyle ilgili “Komite, Federal Açık Piyasa Komitesi enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye düşeceğinden emin olana kadar faiz oranlarını düşürmeye başlamamızın uygun olacağını düşünmüyoruz” mesajını verdi.

    Powell, San Francisco FED’in Makroekonomi ve Para Politikası Konferansı'nda konuştu. Amerika’da yıllık enflasyonun yüzde 2,5 seviyesinde olan enflasyonu değerlendirdi. Enflasyonun düşürülmesinde kaydedilen ilerlemeye aşırı tepki vermediklerini söyleyerek, faiz indirimi için ‘Daha fazlasını görmemiz lazım’ yorumunda bulundu.

    Jerome Powell, “Enflasyonun bazen engebeli olan bir yolda %2'ye inmesini bekliyoruz. Ama eğer bu olmazsa o zaman tabii ki faiz politikamız farklı olacaktır” ifadelerini kullandı.

    Amerikan ekonomisinin iyi durumda olduğuna vurgu yaparak “Ancak faiz oranlarını çok erken düşürürsek enflasyonun geri dönme ihtimali var" dedi.

    Powell, “Ekonominin güçlü olduğu bir yerdeyiz. İşgücü piyasalarının iyi bir yerde olduğuna şüphe yok. Biliyorsunuz işsizlik iki yılı aşkın süredir %4'ün altında. Bu son 50 yıldaki en uzun süre. Ve enflasyon konusunda ilerleme kaydettik. Ama enflasyonda daha fazla ilerleme odak noktamız. Ve biliyorsunuz, bu sonuç için açıkça bir şansımız var" sözlerine yer verdi.

    Jerome Powell ekonomide daralma ihtimalinin de olmadığını savunarak “Asıl soru şu: Şu anda daralma ihtimali yükselmiş mi? Ben de şunu söyleyebilirim ki; Hayır, tahmincilerin de buna karşı çıktığını düşünmüyorum” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD’den faiz indirimi mesajı

    2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow