hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD’den Ukrayna’ya yardım hala gitmedi

    Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Amerikan Kongresi’nden hala geçmeyen askeri yardım paketiyle ilgili konuştu. ABD’nin yardımı gelmezse Ukrayna’nın geri çekilmek zorunda kalabileceğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerikan Savunma Bakanı Llyod Austin 10 gün önce "Ukrayna’nın bekası ve tüm güvenliğimiz tehlikede" sözleriyle uyarmıştı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski ise Amerikalı siyasetçilere seslendi.

    Washington Post Gazetesi’ne konuşan Zelenski, Amerikan Kongresi'nin 60 milyar dolarlık askeri yardım paketini onaylamadaki gecikmesinin Ukrayna’ya pahalıya mal olduğunu söyledi ve "ABD desteği yoksa, bu hava savunmamızın, patriot füzelerimizin, elektronik harp sinyal bozucularımızın olmadığı anlamına gelir. Bu, küçük adımlarla geri çekileceğimiz anlamına gelir. Geri çekilmemek için bir yol arıyoruz" dedi.

    'Cephe hattını kısaltınca, Ruslar büyük şehirlere gidebilir' diyen Zelenski, Ukrayna’nın yetersiz füze sorununu kendi ürettikleri silah ve hava savunma sistemleri ile çözmeye çalıştıklarını ancak yeterli olmadığını sözlerine ekledi.

    Joe Biden yönetimi, Kiev yönetimine 60 milyar dolar büyüklüğünde bir askeri yardım paketi gönderme kararı almıştı.

    Paket demokratların kontrolündeki Senato’dan geçse de cumhuriyetçilerin kontrolündeki Temsilciler Meclisi bu tasarıyı gündemine almamıştı.

    Biden birçok kez paketin onaylanması için cumhuriyetçilere çağrıda bulunarak “Kongre Ukrayna'ya acil fon sağlanmasını da içeren iki partili ulusal güvenlik yasasını hemen geçirmeli" ifadelerini kullandı.

    ABD’den Ukrayna’ya yardım hala gitmedi

    2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow