Atina bu kez Libya sahasına göz dikti

KAYNAKCNN TÜRK

Yunanistan, enerji kaynaklarına erişim konusunda yeni bir adım attı. Atina, Mora Yarımadası ve Girit açıklarında hidrokarbon aramak için ihaleye çıkacak. Söz adımın Yunanistan ile Libya arasında krize yol açması bekleniyor.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Türkiye ile uzun süredir devam eden anlaşmazlığa rağmen Yunanistan enerji kaynaklarına ulaşma yolunda yeni bir adım attı. Atina, Mora Yarımadası ve Girit açıklarında hidrokarbon aramak için ihaleye çıkacak. Açıklamayı Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanlığı yaptı.

Atina bu kez Libya sahasına göz dikti

Yazılı açıklamaya göre, Çevre ve Enerji Bakanı Stavros Papastavrou, Mora Yarımadası'nın güneyi ve Girit Adası'nın güneyinde hidrokarbon araması ve kaynakların kullanımı için uluslararası ihale açılmasına ilişkin kararı imzaladı.

Yunan yetkililere göre, uluslararası ihale duyurusu, ilgilenen şirketlerin başvurusu için Avrupa Birliği'nin resmi gazetesinde 90 gün boyunca kamuoyu ile paylaşılacak.

Atina bu kez Libya sahasına göz dikti

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

 

Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanlığı, mart ayında Amerikan şirketinin Girit’in güneyinde hidrokarbon arama isteğini olumlu karşıladığını bildirmişti. Yunanistan, ihaleyi ağustos ayına kadar sonuçlandırmayı ve seçilen kurumlarca kira sözleşmelerini yıl sonuna kadar parlamento tarafından onaylatmayı hedeflediğini açıkladı.

 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow