hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atina'dan Ramazan Bayramı jesti

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ankara ile Atina arasındaki ilişkilerin iyiye gitmesinin ardından Yunan hükümetinden yeni bir adım geldi. Daha önce tartışmalara konu olan Selanik’teki Yeni Cami’nin Ramazan Bayramı namazı için ibadete açılmasına izin verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yunan Eğitim ve Diyanet İşleri Bakanlığı Genel Sekreterliği açıklama yaptı. Atina 6 yıl sonra Selanik’teki Yeni Cami’de bayram namazı kılınmasına izin verdi.

    Atinadan Ramazan Bayramı jesti

    Yunan makamları, Selanik’teki Müslüman derneklerin 2018’den bu yana bayram namazını Yeni Cami'de kılınmasına ilişkin taleplerini kabul etmiyordu. Selanik’te yaşayan Müslümanlar, Yeni Cami'nin bayram namazı için açılmasına izin verilmesini olumlu bir adım olarak değerlendirdi. Ancak, bayram namazını kıldıracak din adamlarının da şehirdeki Müslüman cemaat tarafından itibar gören kişiler olmaları gerektiğini vurguladılar. Yunan medyasında, Selanik’te bayram namazını kıldıracak imamın Yunan devleti tarafından belirleneceği haberleri yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atinadan Ramazan Bayramı jesti

    Yeni Cami, bayram namazı için 90 yıl sonra ilk kez 2013’te açıldı. Ancak İskeçe'den tayinli imam ve müezzinin gönderilmesi üzerine bayram namazına sadece 1 kişi katılmış, saflar boş kalmıştı.

    Atinadan Ramazan Bayramı jesti

    2018'in Kurban Bayramı'nda ise Yunan tarafı tayinli imam ve müezzinde ısrar etmeyince, Yeni Cami'de bayram namazı yaklaşık 250 kişinin katılımı ile kılınmıştı. Bu tarihten sonra Yeni Cami'de bayram namazı kılınmadı. Bunda, koronavirüs salgını dönemindeki yasakların da etkisi oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow