hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin Bağdat çıkarmasının bilançosu

    KAYNAKCNN TÜRK

    Irak'ta çok önemli bir görüşme vardı. Türkiye'den iki Bakan, MİT Başkanı ve bir bakan yardımcısının gittiği Bağdat'ta özellikle terörle mücadele başlığında önemli kararlar alındı. Ankara'nın Bağdat çıkarmasının bilançosu ne? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karalioğlu'ndan oluşan Türk heyet gitti, 24 saatten az süren Bağdat ziyaretinden çok önemli sonuçlarla dönüldü.

    Türkiyenin Bağdat çıkarmasının bilançosu

    Ziyaret sırasında heyettekiler Irak'taki mevkidaşları ile bir araya geldiler. Arından güvenlik mekanizması toplantısı gerçekleştirdiler. Günün sonunda çıkan bildiriyle terörle mücadelede ve terör örgütü PKK'ya ilişkin ziyaretin önemli sonuçları ortaya çıktı.

    Türkiyenin Bağdat çıkarmasının bilançosu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IRAK PKK'YA İLK KEZ YASAKLI ÖRGÜT TANIMLAMASI YAPTI

    Aralık ayındaki güvenlik zirvesinde PKK ilk defa ortak tehdit olarak tanımlanmıştı. Bu defa Irak tarafından yasaklı örgüt olarak tanımlandı. Bu ilk kez Irak tarafından ortaya konmuş oldu. Irak Ulusal Güvenlik Konseyi'nin aldığı yasaklı örgüt kararı, ilk kez kamuoyuyla yayınlanan bildiri ile paylaşıldı. Bildiride Irak topraklarını kullanarak Türkiye'yi hedef alan örgüt ve uzantılarına yönelik alınması gereken önlemlerin görüşüldüğü ifade edildi. Böylece PKK'nın Irak topraklarını kullanarak Türkiye'yi hedef aldığı ırak makamlarınca kabul edildiği vurgulandı.

    Türkiyenin Bağdat çıkarmasının bilançosu

    PKK'YA KARŞI ORTAK MÜCADELEDEN İLK KEZ SÖZ EDİLDİ

    Bakanlar seviyesinde ortak daimi komitelerin kurulacağı, başka güvenlik olmak üzere bazı konularda somut adım atılacağı ifade edildi. PKK'ya karşı ortak mücadeleden ilk kez bahsedildiği vurgulandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    METİNDE ERDOĞAN'IN IRAK ZİYARETİNE ÖZEL ÖNEM

    Bildiride Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nisan ayında yapması planlanan ziyaretine ilişkin bir bölüm yer alması da dikkat çekti. Bu ifadelerin Irak tarafınca metne koydurulduğu ve ziyarete Irak yönetiminin verdiği önemin göstergesi olduğu vurgulandı .

    GÜVENLİK İÇİN ORTAK DAİMİ KOMİTE KURULACAK

    Bölgesel meselelere de vurgu yapılan bildiride Gazze konusunda kuvvetli çağrının da önemli olduğu ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow