hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkurdistan Cumhuriyeti Başkanı Habirov CNN TÜRK'e konuştu: Türkiye'ye çok yakın hissediyoruz

    Rusya'ya bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti Başkanı Radiy Habirov, CNN TÜRK Moskova Temsilcisi Siyamend Kaçmaz'a konuştu. "Biz Türk halkına çok yakın hissediyoruz" diyen Habirov, Türk firmalarını işbirliği yapmaya davet etti. Türkiye'de yüksek lisans yaptığını belirten Habirov, Türk öğretmenlerine teşekkür etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'ya bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti Başkanı Radiy Habirov, CNN TÜRK’ten Moskova Temsilcisi Siyamend Kaçmaz'ın sorularını cevapladı.

    Türkiye ve Başkurdistan Cumhuriyeti arasındaki ilişkiler hakkında konuşan Habirov, Başkurdistan'da çalışan Türk firmalarından çok memnun olduğunu söyledi.

    "Kapılarımız ve kalplerimiz onlara açık. Ortak projeler üretmeye hazırız" diyen Başkurdistan Cumhuriyeti Başkanı Habirov, Türk iş insanlarını Başkurdistan'a davet etti.

    Habirov, Türkiye ve Başkurdistan Cumhuriyeti arasında iyi ticaret ilişkilerinin olduğunu vurguladı. Makine ekipmanları, tekstil, gıda, petrol ürünleri gibi alanlarda Türkiye ile alışveriş halinde olduklarının altını çizdi.

    Başkurdistan'daki projeler için Türk iş insanlarına ihtiyaçları olduğunu dile getirdi. Türkiye'deki öğretmenlerine ve arkadaşlarına teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow