hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CNN sunucusundan Netanyahu'ya tepki

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, CNN International'ın sorularını yanıtladı. Gazze Şeridi'ne yeterli yardımın ulaştırıldığını iddia etti. CNN sunucusu birkaç kez araya girerek bunun gerçekleşmediğini söyledi. Netanyahu'nun doğru söylemediğini gözler önüne serdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Netanyahu, ''Politikamız insani yardımın sağlanmasıdır. Bu, tüm programımızda değişmez bir unsur oldu. Hamas'ı askeri açıdan yok etmek ama aynı zamanda insani yardımı da sağlamak.'' dedi.

    İsrail Başbakanı Binyamun Netanyahu CNN International'dan Dana Bash'in insani yardım sorularına bu yanıtları verdi. Uluslararası toplumun havadan attığı yardımları kastederek, "Gazze'ye ulaştırılan yardımları artırdık." dedi. Hamas'ı yardımları yağmalamakla suçladı.

    International Sunucusu Dana Bash,
    ''Ve eğer daha fazla sınır kapısı açarsanız, bölgeye daha fazla yiyecek verirseniz, açlıktan ölmek üzere olan insanların yemesine izin verirseniz, yağma belki azalabilir. Bu insan doğasıdır, değil mi?'' 

    Netanyahu, ''Sanırım güncelim ve bu sayıları biliyorum. Ve bir artış olduğunu biliyoruz ama aynı zamanda yağmayı önlemek için de yapmamız gereken bir iş olduğunu biliyoruz, çünkü en sonunda kamyonları getiriyoruz, Kuzeye de dahil, sonra da kalan Hamaslılar tarafından yağmalanıyorlar. Hamas'ın taburlarını yok ettik ama hâlâ temizlediğimiz bireysel teröristler var.'' ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GAZZE'DEKİ SİVİLLERİN GIDAYA ULAŞMASININ İSRAİL'İN SORUMLULUĞU OLDUĞUNU KABUL ETTİ

    Bash, Netanyahu' ya ''Beni affedin evet bunu anlıyorum. Gördüğünüzden emin olduğum görüntüler göz önüne alındığında, açlıktan ölmek üzere olan sivillerin, o çocukların da yiyecek almasını sağlamanın temel olarak İsrail'in sorumluluğu olduğuna ve bunun gerçekleşmesi için elinizden gelen her şeyi yaptığınıza inanıyor musunuz?'' sorusunu yöneltti.

    Netanyahu, ''Kesinlikle evet. Bunun her zaman içinde bulunduğumuz bir çaba olduğunu düşünüyorum. Hamas'ın ise tam tersi bir çaba üzerinde çalıştığını düşünüyorum. insanların savaş bölgelerini terk etmemesini sağlamak. Daha fazla sivil kaybı istiyorlar. Sivil kayıplarını en aza indirmek istiyoruz. İkincisi, insani yardımları ellerinden alıp yer altındaki terör tünellerine taşımak istiyorlar, biz de Filistin halkına ulaşmasını istiyoruz. Bu nedenle suçun doğrudan Hamas'a yüklenmesi gerekiyor.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow